zondag 5 oktober 2014

Start bijeenkomst Quilten Speciaal 13

Heel lang naar uitgekeken en eindelijk was het 4 oktober zover.  11.00 uur werden de cursisten verwacht op het huisadres van het quiltersgilde in Nijkerk. 
Een aller hartelijkste ontvangst door onze voorzitter, onze begeleidster en reservebegeleidster. Na het voorstelrondje ontvingen wij alle nodigde informatie. Ik heb het ervaren als een zeer prettige start en kan nu 11 oktober goed voorbereid gaan starten. 
Hulde aan de organisatie. 
Toen ik thuis kwam, nog lekker even buiten gewerkt. Alke fuchsia staan nu onder dak en kunnen voordat ze ingekuild worden nog wat verder indrogen. Zie voor meer nieuws de pagina Landleven en Jo 


Hoewel het wat stil op mijn blog is heb ik niet stil gezeten. 
Ik heb mijn quilt "Noarderleech" opgestuurd voor de wedstrijd van het textiel festival in Leiden. Het Noarderleech is het nieuwe buitendijkse land in Noord Friesland. Een prachtig natuurgebied in beheer van het Frieske Gea. Ik heb het  nieuwe land, de scheiding tussen Wad en Dijk, waar de zee regelmatig nog  bezit van neemt proberen uit te beelden en hiervoor technieken gebruikt die ik de vorige winter heb geleerd. 
Ik ben benieuwd of ik door de selectie kom. Het is mooi geworden, maar op de foto komt het geheel niet goed tot zijn recht. Mocht de quilt in de eerste ronde sneuvelen dan  heb ik een nieuw idee en ga ik het geheel ombouwen tot een nieuwe quilt in het gewenste formaat van het quiltersgilde. 


Ik heb de quilt opgespannen op een raam, de nietjes deden mijn quilthart wel een beetje pijn. 

Voorts heb ik van de lontwol een overzicht gemaakt, zodat ik de kleuren makkelijk kan nabestellen. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik nat vilten erg leuk vind en mooi om te verwerken in een quilt. Het is een beetje gelijk aan het rubriceren van geverfde lapjes, zoals geleerd van Verfvirus. 


Natuurlijk heb ik mij opgegeven voor het symposium in de TwentseWelle. Zo dichtbij mag en kan je het niet laten lopen. 

Ook ga ik een tipi maken voor de tipi met de naam Wokiksuye, het project van het Quiltersgilde in Leiden. Ik ga proberen AQGO hier warm voor te maken en mijn Berkellandse QB groep.  Misschien een leuk  gezamenlijk doel voor de quiltgroepen. 

5 opmerkingen:

 1. zo te lezen heel veel plannen en leuke dingen om naar uit te kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan het doelijstje bijna overnemen. Mijn aanmelding voor Leiden kan ik ook nog ombouwen voor de uitdaging van het quiltersgilde. Lontwol doe ik nog niets anders mee, dan af en toe punchen. Maar de rest klopt weer helemaal. groeten van liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je veel succes met de cursus QS! En hoop, dat je door de selectie komt van Textiel Plus.
  Een goed idee van de wolletjes! Hier staat ook een hele mand , maar ook zijden lont. Ik ga er eens voor zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor, net als Liesbeth begrijp ik ook waarom onze wegen elkaar steeds kruizen, of liever parallel lopen, we vinden hetzelfde leuk!
  Ook ik hou van natvilten, maar zo'n mooie staalkaart heb ik (nog...) niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. piep leuk hoor meid, ik duim dat je door de selectie komt, en zou dat nat vilten ook wel eens willen doen, kan je prachtoge dingen mee he knuf

  BeantwoordenVerwijderen