woensdag 15 oktober 2014

Een weekend vol met quilt activiteiten en nog veel meer

Na vorige week de kennismaking ging zaterdag Quilten Speciaal 13 echt van start. Wij kregen les van Jette Clover Het verhaal met beelden over de geschiedenis van 40 jaar Art Quilt was boeiend. Het is heel bijzonder dat wij les krijgen van een vrouw die nu al deel uitmaakt van deze geschiedenis. De praktijk les was woest interessant. Het uitgangspunt was witte lapjes in éen kleur verven. Door in drie gangen iedere keer met stempels een kleur toe te voegen kregen  wij inzicht in het effect van kleuren. 
Onze opdracht voor de volgende les is ritme. Ik heb volop inspiratie, maar moet dit nog wel omzetten in daden. Ik weet nu  dat ik vorige winter heel veel heb gehad aan de lessen van Marjon Hoftijzer De ontwerp cursus is een echte aanrader en de puzzel stukjes beginnen nu echt op zijn plaats te vallen of met andere woorden te landen. De dag daarvoor op vrijdag AQGO, de eerste bijeenkomst na de zomer. Het voelde helemaal goed om elkaar weer te zien, bij te praten en ook nog een fantastische workshop van  Wil Fritsma.
Een zijde/wol landschapje moet het worden. Ik heb weer nieuwe technieken en tips en trucs van Wil geleerd. Dit kan ik in de toekomst vast ergens toepassen in een quilt. Mijn zwager en schoonzus hadden het kado voor hun 121/2 jarig huwelijk nog te goed. Een weekendje logeren bij ons met een etentje en een bezoek aan Kunstmoment Diepenheim.
Zie voor een verslag de pagina Landleven en Jo. Het kunstmoment 
is een echte aanrader die het komend weekend ook nog bezocht kan worden. Dus beste bloglezers, maak  met het mooie weer een leuk reisje naar Diepenheim. 


5 opmerkingen:

 1. Heerlijk zo'n weekend vol nieuwe ideeën en technieken. En je lapjes zijn prachtig gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, de gelaagdheid van je stempelwerk. En zo'n landschapje is erg leuk om te doen,vooral het verder versieren, is gezellig.
  En nog een leuk weekend op de koop toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een leuk en interessant weekend heb je gehad en het heeft ook erg mooi stempelwerk opgeleverd. Ben benieuwd naar het resultaat van je landschapje. Mooie kleurtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had je Blog nog niet eerder ontdekt, maar zie er hele mooie dingen voorbij komen, daarom heb je er een volger bij !

  BeantwoordenVerwijderen