woensdag 29 oktober 2014

Yes, ik heb een punchmachine.


Sinds vandaag ben ik in het trotse bezit van een punchmachine. Na de workshop van Wil Fritsma ben ik helemaal gek van punchen en in Veldhoven maakte ik kennis met de Janome punchmachine. Vandaag heeft mijn lief er eentje voor mij gekocht bij  Rouwendal  in Apeldoorn. Zelfde prijs als de beursaanbieding. Top toch. Mooi hè en dat allemaal  voor mijn QS13 opdracht. Natuurlijk ga ik dit wondertje veel meer gebruiken,  ik denk dat het bij mij past. 


Het bezoek aan Veldhoven was natuurlijk een feestje. Jammer dat ik geen bekenden ben tegen gekomen, terwijl ze er wel waren las ik later in blogs en op Facebook. 
Mooie traditionele quilts gezien, waar ik heel erg van kan genieten en hele mooie art quilts.  Voor mij is dat toch elke keer weer waarvoor ik ga. 
Hierbij foto's van quilts die ik mooi vind, maar natuurlijk waren er veel meer mooie quilts. 


Bij deze quilt " Ode aan Pieter Paul Rubens" herkende ik gelijk het handschrift van Hannie de Beer. Ik vind haar werk mooi. 

"Countdown van Elly van Steenbeek ook mooi
"Anatomische les in de Gouden Eeuw", op de foto is al het gouden borduurwerk  niet goed te zien, maar in werkelijkheid is het een pracht.


"De bedreigde zwaan" van Hilde van Schaardenburg, in detail allemaal pareltjes en glitter steentjes


Niet mijn smaak, maar de achterkant was even mooi als de voorkant en daarom heb ik er een foto van gemaakt."Tryptique de Vie" van Elizabeth Michellod-Dutheil was mijn favoriet. Een mooie quilt waarin het vilt prachtig combineerde met de stof.

En dan het werk van DAMSS uit Italie. Daniele Arnoldi en Marco Sarzi maken quilts van formaat.
Prachtig om dit werk in het echt te zien. 

Natuurlijk waren er ook weer landleven activiteiten, kijk dus ook even op de pagina Landkeven en Jo. 

8 opmerkingen:

 1. Je zult zeker veel plezier hebben van de punchmachine! Toevallig heb ik ook een Janome. En leuk je berichtje over de tt in Veldhoven, dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben heel benieuwd naar de mogelijkheden van de punchmachine! Wat ik nu op de foto zie ziet er prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Net als de anderen ben ik ook benieuwd naar de resultaten van je punchmachine. Ik
  ken het punchen eigenlijk niet. Bedankt voor de mooie foto's van Veldhoven. Kan ik op afstand ook een beetje meegenieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben er ook niet mee bekend, maar Jo heel veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de www.handwerkenquiltdagen.nl Geef ik korte workshops kennis maken met de punchmachine met machines van Janome, com gerust even Kijken of beter nog meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat fijn om via jou nog wat fotos te zien, door de vakantie in het buitenland geen gelegenheid gehad dit jaar. En geweldig dat je nu ook een punchmachine hebt, ik denk dat je er heel goed mee uit de voeten kan, vind het echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst! Ik hoop dat je er goed mee uit de voeten kunt; bij mij vlogen de naalden om mijn oren!
  En bedankt voor het delen van de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen