donderdag 23 oktober 2014

Een hoofd vol ideeën

Vol, vol, vol is mijn hoofd met het nadenken over de opdracht ritme van QS13. Het idee was er eigenlijk gelijk. Inmiddels is de voorstudie afgerond en langzaam maar zeker begin ik de ideeën om te zetten in daden. 

Na de eerste les, op de terugweg naar huis was ik moe van alle indrukken en de hele wereld was grijs door flinke hoosbuien. Opeens, uit het niets was er de ellenlange grijze grauwe betonnen geluidswal. Direct wist ik, hierin zit mijn ritme, dit ga ik uitwerken. 

Hier alvast wat sfeerbeelden van de stof die ik grijs heb geverfd en vervolgens heb ik reliëf aangebracht door te stempelen. Allemaal volgens de techniek van de eerste les.
Heel gezellig samen in het tuinhuisje aan het werk, ik verven en mijn lief kleien. 


Het hart wordt een herinneringshart ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijk. 

40 jaar getrouwd, een gelegenheid om weer eens in de fotoalbums te bladeren en onze trouwkleding uit de kast te halen. De jurk, heel bijzonder, is door mijn moeder gemaakt. Mijn lief kreeg van zijn ouders een nieuw uniform. Vervolgens heeft hij het nooit meer gedragen, omdat hij van de koopvaardij overstapte naar de sleepvaart. De kledingvoorschriften luisterde daar wat minder nauw, maar het werk was veel afwisselender.


Kijk ook even op de pagina landleven en Jo. 3 opmerkingen:

  1. Leuke herinnering! En vooral heel bijzonder, je ritme werken op stof. Prachtig gedaan met de grijstinten, en de verschillende stoffen, en structuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie lappen zijn het geworden. Zo heerlijk als het idee is geboren en je ziet dat het gaat lukken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie grijze lappen, ik wacht vol spanning af:-))

    BeantwoordenVerwijderen