donderdag 23 mei 2013

Zomer explosie en complimenten voor het Quiltersgilde

Verwarmen aan mijn quilt "Zomerexplosie".
Omdat het zo koud is foto's en een korte beschrijving van deze quilt.
Tijdens een workshop van Ina Klugt bij Lohuis & Tijhuis in 2011 heb ik stempels leren maken en vervolgens vier lappen geverfd en gestempeld.
De kleurrijke lappen deden mij denken aan de zomer en daarom heb ik er een bloementuintje van gemaakt.

Omdat de stof beperkt was heb ik het formaat bepaald met de gestempelde stoffen en heb ik van buiten naar binnen gewerkt. De twee overige stoffen zijn rondom de cirkel verwerkt. De stofjes in de cirkel zijn restjes uit de kast.
Het was behoorlijk improviseren maar als ik naar deze quilt kijk krijg ik nog steeds een beetje een zomergevoel.En helpt mijn zomerexplosie niet voldoende dan hierbij nog een foto van de houtkachel die overuren maakt.

En nog meer complimenten voor het Quiltersgilde.
Van mijn allereerste quilt juf, Marianne van den Ent kreeg ik een heel lief mailtje. Op mijn blog had zij gelezen dat Droom van de aarde in Alkmaar komt te hangen. 
Marianne heeft mij de liefde voor het quilten bijgebracht. Ook reageerde zij heel leuk op mijn enthousiaste verhalen over het Quiltersgilde.
Marianne schreef dat zij bij het organiseren van de tentoonstelling Tegels en Quilts in Otterlo ook ervaren heeft hoe aardig en toegewijd de vrijwilligers van het Quiltersgilde zijn.


2 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk vrolijke kleuren van je zomer explosie! Neem je hem de volgende keer mee naar Beekbergen?
    http://quiltaart.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig zomerse sfeer geeft dit quilt weer.

    BeantwoordenVerwijderen