woensdag 25 april 2018

teQStiel is klaar voor quiltfestival Noord Groningen

Twee jaar heeft de groep teQStiel gewerkt aan het thema wonderkamer en nu is het bijna zover, wij gaan de wonderkamer exposeren tijdens het Quiltfestival Noord Groningen in de molen Grote Geert in Kantens.
Bijna een jaar hebben wij nagedacht hoe wij de wonderkamer kunnen presenteren en zaterdag was de generale repetitie Een dag lang zijn wij bezig geweest met de opstelling.

Inrichten
Kratten vol (in twee jaar maak je best heel veel) stonden op tafel en in groepen gingen wij er mee aan de slag. Een groep voor het inrichten van de witte dozen, een groep voor de grijze dozen en een groep voor de transparante werken. Iedere groep had het mandaat om werk wat minder goed in het geheel paste niet te selecteren. Tenslotte is het doel een mooie en interessante tentoonstelling neer te zetten en wellicht  kan het niet geselecteerde werk later elders worden tentoongesteld.

Het fijne was dat iedereen zich aan het einde van de dag in het resultaat kon vinden en blij was dat het zo mooi is geworden.  Kortom, een top dag!

Hoe is het resultaat?
Nu is het afwachten hoe het er uit gaat zien in de molen.
In principe moet het goed zijn, tenslotte is een afvaardiging van ons ter plekke gaan kijken wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn en niet geheel onbelangrijk er is goed gemeten.
Maar in de praktijk zal moeten blijken of  de  opstelling en de verlichting zoals wij die hebben bedacht, voldoet aan onze verwachting.
Best wel spannend, maar de inrichtingsploeg gaat woensdag 6 juni al aan de slag en in twee dagen moet het lukken om een mooie tentoonstelling op te bouwen.

De puntjes op de i
Nu ben ik nog even bezig met de laatste voorbereidende bezigheden. Ik weet dat mijn wandelende'WAD'tak de ruimte krijgt en daarom kan de staart nog wat frivoler.
De grijze doos moet nog wat meer stevigheid krijgen en er moet nog een etiket op mijn wedstrijd quilt. En Okkie heeft zich bedacht dat het in de wonderkamer goed toeven is, ze wil mee naar Kantens.

4 opmerkingen: