woensdag 18 april 2018

Terugblik op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk

De drie dagen, waar ik weken naar heb toegeleefd zijn voorbij gevlogen.
Het was een bijzondere ervaring die ik niet graag had willen missen.
Bezoekers die mijn werk mooi vinden, bezoekers die absoluut alleen van quilts houden, maar vooral bezoekers met liefde voor textiel. Daardoor gingen  de gesprekken de diepte in en werd er  gepraat over materialen en technieken. Kortom een heel verschil met een expositie in een galerie.

Het was gezellig om samen met Ilona Visser te exposeren. Ook Ilona had niet te klagen over belangstellende vragen over hoe zij haar stiksels op linnen maakt. Mooi was het om de lieve mensen te ontmoeten die ik in de loop der jaren in de textiele wereld heb leren kennen. Fijn dat ze belangstelling voor mijn werk hadden en natuurlijk was er tijd om even lekker bij te praten.

Een zeer leerzame ervaring  was het  bijwonen van het jureren van de wedstrijd quilts. Onder de vakkundige leiding van Hilde van Schaardenburg werden de quilts  beoordeeld volgens objectieve criteria.
En toen was het tijd om in te pakken en met zelfs een aantal kratjes op de voorbank, lukte het net om alles in mijn Twingo weer mee naar huis te nemen.
Zondag was een dag van stilletjes nagenieten en vooral niet te veel praten en maandag was het gelijk weer een landleven dagje.
Het ingezaaide gras mag nu gaan groeien. De komende dagen ga ik genieten van het mooie weer, vooral veel in de tuin werken en mij voorbereiden op zaterdag. Dan gaat teQStiel de laatste puntjes op de i zetten voor de expositie in de molen in Kantens tijdens het Quiltfestival Noord Groningen. Dus alweer een feestje.

3 opmerkingen:

  1. Het was heel fijn om jou textielwerk in het echt te zien. De combinatie met friese klei maakt het heel speciaal. En fijn om elkaar weer te spreken. Toch anders dan via de social media. Bedankt voor je opbeurende gesprek. En tot gauw in Noord Groningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat ik niet geweest ben, het was me na een drukke week te ver weg. Maar wat een geweldig dat je daar geƫxposeerd heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat heb ik genoten van je prachtig werk! En bijzonder je werk met klei! Leuk om je weer eens te zien ! Succes in Groningen, waar ik je zeker weer zal zien!

    BeantwoordenVerwijderen