maandag 23 mei 2016

Exposities in de Achterhoek

Vaak moeten wij vanuit de Achterhoek heel wat kilometers maken, maar dit keer was er zomaar een prachtige expositie in Bredevoort.
Een expositie geïnspireerd op Japans Boro-textiel gemaakt door het VeelZijdeg Collectief.
Het is een groep van 25 textielkunstenaars onder leiding van Iny Hummelink.


Op het eerste gezicht is Boro-textiel  een lukrake combinatie van lapjes en snippers stof die met simpele rijgsteken laagsgewijs op en aan elkaar zijn genaaid tot kleding en beddengoed. Maar Boro is ook fascinerend en bijzonder Japans erfgoed dat vertelt over eeuwenlange schaarste en zuinigheid en over noodzakelijk en praktisch hergebruik.

Het VeelZijdeg Collectief koos gebruikte blauwe jeansstof als uitgangspunt.

Op de tafel lagen de werkboeken ter inzage, dat was al een feest op zich zelf.


Het is jammer dat de tentoonstelling maar een weekend kort duurde, ik weet zeker dat veel van mijn blog lezers deze tentoonstelling hadden willen bezoeken. In ieder geval hebben 5 AQGOsters de tt bezocht. 

Ook reuze lief dat 3 AQGOster zaterdag op de opening van mijn solo-expositie aanwezig waren. Overigens had ik niet te klagen, er was veel belangstelling. Exposeren in je eigen dorp is dus echt super leuk.
2 opmerkingen:

  1. Inderdaad jammer, dat de boro textiel tentoonstelling maar een weekend was. Maar evengoed zag het er bijzonder uit! Ik had de techniek al wel eens gezien, maar dit zag er wel heel fraai uit.
    Ook super toch, om je eigen solo tt. te openen . Ik wens je veel succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat er meteen al zoveel aandacht voor je expositie was. Succes verder en geniet er maar van. Je maakt prachtig werk.
    Wat een mooie boro expositie. Wel jammer dat het maar zo kort was. Het tentoongestelde werk ziet er zeer bijzonder uit.

    BeantwoordenVerwijderen