dinsdag 29 maart 2016

Kunstroute in Lochem

Tijdens de paasdagen was er een kunstroute in Lochem en omstreken. Mijn lief en ik hebben een aantal locaties bezocht, met name waar textiel en keramiek was te bewonderen en natuurlijk de kunstenaars die ook lid zijn van kunstkring BArt.

Wij werden heel leuk ontvangen bij de textielgroep Zoo-tex. De locatie was wat minder mooi en dat was jammer voor het prachtige werk, maar wij  kregen bij ieder werkstuk een zeer goede uitleg en daarom was het een zeer waardevolle start van onze route.  Het thema was 'Open Dicht, Binnenste Buiten'. Ik heb gevraagd of ik een paar overzichtfotos mocht maken voor mijn blog en later zag ik op Facebook detail foto's. Ik denk dat de leden van Zoo-tex geen bezwaar hebben dat ik deze foto's ook op mijn blog laat zien.


De titanium sieraden van Rieky Lichtenbarg deed mij watertanden en op de zelfde locatie waren wij ook zeer onder de indruk van Ina Slingeling. Zij combineert vilten objecten met handgevormd keramiek.  Wij hebben verder heel veel mooi keramiek gezien, met name het prachtige werk van Andre en Jeanne te Dorsthorst in combinatie met schilderijen van Jetty van Well en natuurlijk was het ook heel erg leuk om Vincent Jonker in haar atelier te ontmoeten. Bij de  schilderijen van Agnes Oolthuis moest ik heel erg goed kijken, in eerste instantie dacht ik aan ingelijst weefwerk.Natuurlijk ben ik dagelijks in mijn hoofd bezig met de afstudeeropdrachten voor QS13.
In mijn vorige blog vertelde ik over de analyse en de onderzoeksfase.
Inmiddels ben ik ook in het bezit van een paspop.

Dus geen smoesjes meer, maar nu serieus aan de slag met mijn handen om de werktitel 'mijn lief is mijn ruggengraat' verder uit te werken.Ik ben nu zo ver dat ik weet dat ik ons samenzijn vanaf het begin (ik was pas 17 jaar) tot nu ga weergeven in landschapjes. Iedere rugwervel / landschapje vertolkt  een gedeelte van mijn leven. Een leven waarbij mijn lief onlosmakelijk mee is verweven (stabiliteit / bescherming / stimuleert)

in het gras
in de duinen
deze figuurtjes zijn in ieder landschapje te zien
Kortom er is nog een hele weg te gaan.
Kijk ook even op de pagina Buitenleven en Jo voor buitenleven nieuws.

5 opmerkingen:

 1. Leuk om weer je enthousiaste blog te lezen. Wat een prachtig en ambitieus idee voor je eindopdracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel bijzonder deze kunstwerken,en geweldig zoals je met de eindopdracht bezig bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk de kunstroute in Lochem is dat elk jaar in deze tijd ?
  De combinatie van vilt en keramiek spreekt mij erg aan.
  Gr Jan Wilde een Tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt weer een zeer originele oplossing gevonden voor je eindopdracht en gaat volgens mij weer als een speer. Succes en het is heerlijk om je zo te kunnen volgen. Mooie werken in de kunstroute.

  BeantwoordenVerwijderen