maandag 1 februari 2016

Een vol weekend.

Vrijdag was er weer een bijeenkomst van AQGO. Dit keer in het reken van goudborduren. Almut verzorgde deze workshop en had werkelijk aan alles gedacht. Wij hoefden alleen maar een borduurraam mee te nemen.
Het is de bedoeling dat wij dit thuis verder uitwerken. Het thema is het komende halfjaar emotie, dus wel weer een leuke uitdaging.


Zaterdag was het weer werkelijk knudde en daarom even een bezoekje gebracht aan atelier Arterhoek in Eibergen. Hartstikke leuk en als extra cadeautje waren er drie kunstenaars aan het werk, waaronder de eigenares. Daarna naar museum de Twentse Welle. Vanaf 23 januari t/m 26 juni is hier Penelope en Odysseus te bewonderen. Een betoverende wereld in textiel, gemaakt door Othillia Verdurmen. 
Je moet er rustig voor gaan zitten, want door de steeds wisselende belichting en een prachtig klankspel stap je in een fascinerende onderwaterwereld en een paleis. 

Zondag met lieve vrienden naar museum More in Gorssel. Een museum vol modern Nederlands realisme.


En voor de echte stoffanaten, een foto van een detail van de jurk van Mathilda Willink. Hoe is het mogelijk dat je dit zo kunt schilderen. 


Over mijn Groningen project kan ik niet zoveel vertellen. Ik worstel nog even door en de kans is groot dat ik het uiteindelijk toch van dit werk ga verliezen.

2 opmerkingen:

 1. Ondanks het slechte weer toch een "zonnig" weekend! Geweldig de presentatie van Odilia. Ik heb in Groningen haar Fenix gezien, ook geweldig!De Twentse Welle is me nu even te ver, maar wie weet komt het nog ergens anders?
  museum More staat nog op ons lijstje.. Misschien kunnen daar heen op weg naar Groningen in Juni?
  Mijn quilt daarvoor is af, en de foto's opgestuurd.
  Dus nu even afwachten of hij wordt geselecteerd...
  In elk geval succes met al je werk hopelijk komt de quilt nog af?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een inspirerend weekend heb je gehad, zulke mooie dingen heb je gezien. Kunnen ook op mijn lijstje. Ook ik hoef me niet te vervelen.

  BeantwoordenVerwijderen