maandag 15 februari 2016

Bepakt en bezakt en nog meer


Vorige week zaterdag was de op een na laatste bijeenkomst van QS13.
Deze dag stond in het teken van het geven van een les van maximaal 15 minuten en een 
presentatie van alle werkstukken die ik gemaakt heb tijdens QS13.

Go, wat heb ik deze laatste week hard gewerkt.
De les stond wel in de steigers, maar nog even alle materialen verzamelen, uitproberen en bijschaven om het binnen de 15 minuten te houden.
Ook het eigen werkboek nog eens doorlopen en ordenen en goed nadenken over de presentatie van de werkstukken. De presentatie is tenslotte bepalend voor de eindopdracht, dus dat moest wel staan.

Drie tassen en twee plastic zakken met het grotere werk, het resultaat van twee jaar noeste arbeid.

De les over papierscheppen ging hartstikke goed en ik bleef keurig binnen de 15 minuten. Het papierscheppen zelf gaf niet het beste resultaat, misschien toch iets te veel papierpulp in de bak  en een wat te kleine bak. 
Binnenkort zet ik de les op mijn blog QS13 en Jo, maar eerst moet ik nog even hard aan het project Groningen trekken, het is een race tegen de klok.


De presentatie ging ook wel goed. De tafel was lekker ruim en ik had het prikbord tot mijn beschikking. Mijn eindopdracht is top. Maak naar aanleiding van je body piece '(hersen) Spinsels & (gedachten) Kronkels' een ruggengraat als body piece en probeer hierin een landschap te verwerken zoals in de 'Waddenrol'. Verdiep je in wat er in een ruggengraat gebeurt en verwerk dat in de opdracht.
Uitdaging genoeg en hoewel ik eerst Groningen wil afronden draaien ondertussen mijn hersen op volle toeren. 
Ik ben al opzoek naar een paspop waar ik mijn body piece  op kan showen. Op marktplaats staan op dit moment alleen maar brocante paspoppen, heel erg mooi, maar veel te duur, of nieuwe die ook te kostbaar zijn. Maar na even doorzoeken vond ik een perfecte betaalbare pop bij de Kwantumhallen en ook bij Bolcom zijn betaalbare modellen. Ik wacht even met bestellen, het maakt nogal uit of ik een witte of een zwarte moet hebben.

Sinds januari ben ik lid van kunstkring BArt (Berkelland Art). Deze week maak ik tijdens de eerste bijeenkomst van het jaar kennis met de leden. Mijn opdracht is klaar en ik ben wel tevreden en ik  ben benieuwd wat mijn collega kunstenaars er van vinden.
Zij komen allemaal uit een andere discipline, dus dat maakt het extra interssant en leuk.
De opdracht is naar aanleiding van een schilderij van Adri Langbroek.


 Aan de hand hiervan maakt iedereen volgens eigen interpretatie een werkstuk.


Dit is mijn resultaat. 'Het Wad bij het laatste licht van de ondergaande zon'. Ik heb het wel klein gehouden, tenslotte hebben de 'oude' leden veel langer de tijd gehad om aan het onderwerp te werken en het is allemaal ook best wel nieuw. Ik heb vooral voortgeborduurd op de grijs tinten en het oranje, de beweging in de lijnvoering en de kunst van het weglaten.

6 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jo, wat heb je de afgelopen twee jaar prachtige werken gemaakt! Vooral "Waddenrol" vind ik erg mooi; zo fijntjes en mooi zacht van kleur. Je eindopdracht vind ik geen sinecure maar ik ben er zeker van dat jij die zeer succesvol zult uitvoeren. (Overigens het boek dat je me aanbevolen hebt, is in mijn bezit. Nu nog tijd vinden om het te lezen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jo ook ik ben onder de indruk van de schitterende hoeveelheid werk die je het afgelopen jaar hebt gemaakt. Ben ongelooflijk benieuwd hoe je eindwerkstuk eruit gaat zien. Dat wordt weer een nieuwe krachtinspanning, maar ik ben ervan overtuigd dat je die tot een goed einde brengt. Je werk voor Bart is subtiel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige uitdaging is jouw eindopdracht. ! Leuk ik ben heel benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hard gewerkt met mooie resultaten. We gaan nog veel kunnen genieten in de toekomst

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige dingen heb je gemaakt, je barst van de creativiteit. geweldig

  BeantwoordenVerwijderen