dinsdag 1 december 2015

Quilt garen, quilt garen en nog veel meer quiltgaren.

Vorige week was het een gevuld weekje met een spetterende afsluiting bij Wonderfil Specialty Threads in het Threaducation Centre in Epe.


Maar eerst de maandag, die geheel in het teken stond van keramieken en eindelijk is mijn gevelsteen klaar. Ik heb er 7 lessen aan gewerkt en ik ben nu wel heel erg blij dat ik aan een nieuw project kan beginnen.

Op dinsdag heb ik mij met Vrouwen van Nu gestort op het Roemeens naaldkant. Het was een reuze gezellige dag, maar het haken viel nog niet mee. Met gewoon katoen ging het nog, maar met het dunne garen.......niet echt mijn ding (te onhandig?)
Toch is het effect van een plat koord heel erg mooi en wie weet kan ik het een keertje in een quilt gebruiken. 


Op vrijdag de workshop Treaducation - alles wat je altijd al had willen weten over garen - was wel helemaal mijn ding.
In het Threaducation Centre in Epe wanden vol met prachtige garens, het is een snoepwinkel voor quilters.
Door de uitleg, de kennis en de begeleiding van Herma de Ruiter heb ik op één dag enorm veel geleerd. Niet alleen over de Wonderfil garens, maar ook over machinenaalden, draadspanning en dit alles gericht op de verschillende garens van Wonderfil.  Katoen, rayon, polyester en metalic garen, dun, medium, dik garen en geen, meer of nog meer metalic, effen of gemêleerd garen en ga zo maar door.Het is geweldig dat de cursisten onbeperkt alle garens mogen uitproberen op de eigen naaimachine. Je krijgt op deze manier inzicht in de vele soorten garens, wat je machine fijn vindt en uiteraard waar je zelf prettig mee werkt.
Omdat Wonderfil zoveel verschillende soorten garens heeft wist ik nooit precies wat ik er mee kon doen, het was voor mij een beetje door de bomen het bos niet zien.


Thuis heb ik van al mijn aantekeningen een mooi schemaatje gemaakt en het smaakt naar meer, veel meer en daarom ga ik mij snel weer opgeven voor nog een dagje stoeien met garens.

Een paar voorbeelden, niet van mij hoor, allemaal van Herma. 


Ik kan mij voorstellen dat mijn bloglezers nu denken dat ik aandelen heb in de Wonderfil. Nou dat is absoluut niet het geval, ik ben gewoon heel erg enthousiast.
Deze week dus gelijk in de webshop bij  Quiltshop-online   garens geshopt voor mijn QS13 opdracht en mooie verf bij mijn-eigen.nl.  Bij Mijn-eigen gaat in 2016 ook een prachtige jaartraining van start. Die zou ik best wel heel graag willen gaan volgen, maar eerst QS13 tot een goed einde brengen en wie weet is er in 2017 ook weer een jaartraining.
Volgende week meer over mijn QS13 opdracht "Waddenrol", maar ook over spelen met Gerrie en nog meer leuk nieuws.

5 opmerkingen:

 1. Wat een garen Eldorado daar in Epe .
  Jammer dat het het zo ver weg is voor mij .
  Je haaksel is ook erg mooi en heel toepasbaar. Erg leuk om workshops te volgen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat haakwerkje ziet er wel interessant uit! Neem je het eens mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verslag Jo, ik heb hetzelfde probleem als waar jij nu vanaf geholpen bent door Herma! Dus voor mij ook zo'n dagje in het verschiet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat haakwerk is prachtig, heel knap dat je het toch tot een einde hebt kunnen brengen. Hij lijkt me in het totaal ook niet mijn ding, brr. Veels te priegelig.
  Wat kan je genieten van mooi geren, het werkt ook zo fijn.
  Goed dat je meteen thuis nog aantekeningen hebt gemaakt dan weet je het tenminste nog allemaal. Veel speelplezier met het mooie garen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je heerlijk druk bezig. Geweldig zo'n hele dag allerlei soorten garen uit mogen proberen. Ik kan me voorstellen dat dat naar meer smaakt. Fijn dat je nu tijd hebt voor allerlei workshops. Genieten toch?

  BeantwoordenVerwijderen