dinsdag 24 november 2015

Quilt nieuwtjes

Met een lekker kopje koffie naast mij zit ik op maandagmorgen dit blog te schrijven.

In twee weken tijd is er weer veel gebeurd, de 12e les van Quilten Speciaal 13, een bijeenkomst van mijn quiltgroepje en twee blokken gemaakt voor de Landleven quilt van het quiltersgilde.

De komende week twee maal keramiekles, een handwerkdag met Vrouwen van NU in het teken van Roemeense naaldkant en vrijdag naar de workshop van WonderFil garens in Epe. Ik heb alvast mijn voorraadje machinenaalden aangevuld.
Al met al een leuk gevuld weekje.

Tussendoor werken aan mijn huiswerk voor QS 13 en aan het ontwerp voor het textielfestival Groningen.


Dit zijn mijn blokjes voor de Landleven Quilt. In vindt ze bestwel leuk geworden en zal ze nog even mooi strijken en dan opsturen naar het Quiltersgilde. Heb je ook zin om een blok(ken) te maken, kijk dan even op de website van het Quiltersgilde.Les 12 van QuiltenSpeciaal was ook weer geweldig. Mijn huiswerk, "Natuur architectuur" werd als super beoordeeld en daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee.
Alle collega cursisten hadden ook prachtige werkstukken gemaakt, wij doen het hartstikke goed vind ik.Het was mijn beurt om te trakteren en omdat het de dag van de intocht van Sinterklaas was en wij de volgende dag de goedheiligman mochten rijden trakteerde ik natuurlijk op ................


Vanwege het slechte weer op zondag geen ponykracht, maar Landroverkracht.  

Na  het bespreken van het huiswerk kregen wij een uitgebreide uitleg van allerlei manieren en vormen van quilten van onze docent Cherilyn Martin   Cherilyn had weer veel eigen juweeltjes meegenomen. 


Daarna gingen wij zelf aan de slag. Aan de hand van een foto uit de natuur met veel structuren gingen wij machinaal quilten.
Nou dat is voor mij een hele lastige. Quilten aan de hand van lapjes wil wel aardig lukken, maar zo aan de hand van een foto, heb ik nog een lange weg te gaan om mij dit eigen te maken. Er waren collega's die deze techniek al heel goed beheersen en een fantastisch werkstukje maakten tijdens de les.


Het huiswerk voor de komende weken is het verder gaan met de afwrijvingen zoals in les 11 geleerd en hiervan een collage maken. 


De collage heb ik inmiddels klaar. Het vertolkt de zeedijk waaraan ik ben geboren.
De onderste is het gras op de dijk, de tweede van onderen de basaltblokken van de dijk, de middelste  het zand bij laag water, de tweede van boven de paaltjes en de bovenste de golven.


Van de collage wordt een quilt gemaakt van ongeveer 50 x 50 cm.
Hierbij wordt de vrij machinaal quilttechniek gebruikt met als extra textuur handborduurwerk.
Een opdracht met weer een en al uitdaging.

5 opmerkingen:

 1. Het verbaast me niet dat jewerk als super werd beoordeeld, ben ik het helemaal mee eens!
  Ook je vrije quiltproefjes zien er heel goed uit. Je werkstuk past ook helemaal bij jou! Fijn om telkens iets van de lessen Q S te lezen. Heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben ook heel benieuwd naar je verwerking van de opdracht?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk werd je werkstuk super beoordeeld. Het is prachtig. Wat ben je weer goed bezig. Uiteraard ben ik weer heel nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat wordt weer heel mooi Jo, leuk je verhaal te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een inspierende les was het, mooi dat borduurwerk

  BeantwoordenVerwijderen