maandag 2 november 2015

Kunst en quilts

De afgelopen tijd veel mooie dingen gezien, tijdens Kunstmoment Diepenheim van 15 t/m 25 oktober en tijdens de quilt expo in het MECC.


Tijdens het Kunstmoment was ik diep onder de indruk van het werk van de Colombiaan Mauricio Escobar
Hij maakt schilderijen, objecten en installaties en zijn persoonlijke uitleg tijdens het kunstmoment met het verhaal achter het werk nog boeiender. Hij bewerkt het linnen met was en brengt het daarna in vorm. Oergrondstoffen en kleur worden vervolgens toegevoegd. Zijn werk is nog te bewonderen in Galerie Alafran in Diepenheim en tot 21 december bij Dat Bolwerck in Zutphen. Een reisje naar Diepenheim en/of Zutphen is meer dan de moeite waard. 







Er was ook prachtig keramiek te bewonderen, voor mijn lief en ook voor mijzelf √©en en al inspiratie. 

Op dit  moment hangt mijn "Berkelland Paardenland" nog in galerie Arterhoek en is daar nog t/m 7 november te bewonderen. 



Natuurlijk was het reisje naar Maastricht met overnachting super leuk samen met een quiltmaatje.




Het was even wennen om de weg te vinden in het MECC, maar uiteindelijk heb ik wel alles gevonden wat ik wilde zien en kopen.
Eindelijk een wens in vervulling, ik heb Inktense Blocks gekocht  inclusief een workshop van een uurtje. Hartstikke praktisch om er gelijk even mee te leren werken en er twee mooie lapjes aan over gehouden.









Ook mij tegoed gedaan aan garens van Wonderfill. 
Eind november ga ik een workshop volgen waar ik leer werken met de verschillende garens. Deze  ga ik alvast gebruiken voor mijn huiswerkopdracht voor QS13. 









Natuurlijk uitgebreid bij het Verfcollectief geweest. Het gesprek met Hilde van Schaardenburg was  fijn en helpt mij enorm in mijn weg naar verdere ontwikkeling. Even gezellig gekletst met Nienke Smit en graag had ik kennis gemaakt met Corinne Zambeek- van Hasselt, maar helaas is dat er niet van gekomen. Ik heb bewondering voor deze drie vrouwen die enthousiast vertelden over hun passie. Wat zullen ze moe zijn na 5 dagen demonstreren en vertellen, maar het was vast ook heel erg inspirerend om quilters kennis te laten maken met (nieuwe) verftechnieken.



Uiteraard de quilts van AQGO collega's Annemiek en Liesbeth gezien en ik was dit keer vooral gefocust op quilts met  machinaal borduren in verband met de huiswerkopdracht. 
Inspirerend was het om met Jette Clover te praten, onze eerste docent van QS13. Knap dat ze alle cursisten die ze in haar loopbaan heeft ontmoet nog herkent. 



Geweldig om Els  Mommers uit Saba te zien.  S'morgens tijdens het ontbijt in het hotel en natuurlijk bij de expositie van haar groep. 
Wij zijn blog vriendinnen en dan is het reuze leuk om elkaar af en toe in levende lijve te ontmoeten. 
Helaas Gusta Schipper gemist, volgende keer beter. 





Ook heb ik een dagje net Gerrie gespeeld. 
Als vervolg op het papierscheppen hebben wij een papierenschaal gemaakt. 





Nu is het echt uit met de pret en ga ik hard aan het werk met mijn huiswerkopdracht. Het staat in de stijgers, maar er gaan nog wel wat uurtjes inzitten. 
Natuurlijk tussendoor wel genieten van het prachtige weer. Buiten koffiedrinken en lunchen, afgewisseld met af en toe nog wat opruim klusjes in de tuin (dahlia's, fuchsia's en bonsai) en zelfs op 1 november konden wij met de buurt na afloop van het rondje klootschieten nog buiten zitten.



Als afsluiting nog deze prachtige foto van Lochuizen bij avond.



4 opmerkingen:

 1. Een veelzijdig blogbericht! ,
  Mooie kunst , jammer voor mij toch te ver weg, maar Maastricht was zeker de moeite waard. Ook ik heb weer heel wat van mijn gading gevonden, en genoten van de demo,s die de dames van het verfcollectief gaven. Dit keer helaas geen foto's gemaakt , maar hier op je blog is het weer genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig leuk verslag van alles wat je bezig houdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk leven, wat weet je de dagen mooi te vullen, genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ook ik vond het ongelooflijk leuk om je in het MECC te ontmoeten.
  Leuk verslag!

  BeantwoordenVerwijderen