donderdag 10 december 2015

Het huiswerk voor Quilten Speciaal is weer klaar.


Mijn opdracht voor QS13 is op het nippertje klaar. Het was een worsteling, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden over het resultaat. 


Zie voor meer foto's en de uitleg op Quilten Speciaal 13 en Jo  of klik rechtsboven op Quilten Speciaal 13 en Jo.

Verder heb ik geprobeerd Qvilt onder de knie te krijgen.
Helaas heb ik de AQGO workshop QVilt van Jolanda van Luijk gemist en daarom was  het leuk om deze techniek tijdens een  middagje "spelen met Gerrie" uit te proberen.
Volgens de materialen lijst hebben wij naaldvilt als onderlaag gebruikt, maar hoe hard wij ook werkten, niets wilde vast gaan zitten, zelfs de lontwol niet.
Uiteindelijk het naaldvilt aan de kant gelegd en lekker op de ouderwetse manier gevilt en daardoor was er uiteindelijk wel een leuk resultaat.
Al nadenkend zijn wij tot de conclusie gekomen dat naaldvilt niet de juiste ondergrond is en dat je gewoon wolvilt moet gebruiken. Ik ga het navragen bij mijn AQGO leden.


Ook heb ik nog een leuk uitje naar Doesburg gehad.
Ik ben gevraagd deel te nemen aan het boekje "Steengruis en houtkrullen. In dit boekje staat werk van  amateur kunstenaars uit Berkelland en er wordt iets over het kunstenaar vertelt. Ik mag meedoen, omdat ik de 1e prijs gewonnen heb in de kunstwedstrijd "Hoe zie ik Berkelland" van BArt. Enorm leuk en weer een stapje voorwaarts.
De foto's zijn gemaakt in de fotostudio van Bas Weetink in het Het Arsenaal 1309, een prachtig gerestaureerd voormalig klooster en wapendepot.
Mijn lief en ik hebben er een gezellige dag van gemaakt en geluncht in het restaurant.De  komende twee dagen staan weer helemaal in het teken van uitjes. Vrijdag AQGO en zaterdag QS13. Ik kijk er naar uit.


2 opmerkingen:

  1. Een prachtrol Jo, maar wat een werk is er aan vooraf gegaan! Jehebt er wel eer van. Proficiat, dat je deel mag nemen aan het boekje, een hele eer.
    Met het vilten gaat het zeker lukken,een kwestie van de juiste materialen.
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi viltwerk, fijn dat het gelukt is, soms kan je zo lang moeten nadenken

    BeantwoordenVerwijderen