dinsdag 29 september 2015

Een productieve quilt week.

Vorige week nog even flink gewerkt aan twee quilt projecten.
Allereerst aan Berkeland-Paardenland.
In het kader van 10 jaar kunstkring BArt (Berkelland Art) is een wedstrijd uitgeschreven met het thema Hoe zie ik Berkelland.
Voor QS13 heb ik dit thema uitgewerkt en vervolgens ben ik met de feedback aan de slag gegaan. Het resultaat heb ik vorige week vrijdag ingeleverd en de komende week zijn alle inzendingen te bewonderen. Zaterdagmiddag worden de prijzen uitgereikt.


Voor mij is Berkelland het ideale paardenland. De werkpaarden zijn vrijwel verdwenen, maar de sportpaarden zijn overgebleven. In de bos omzoomde  weilanden staan overal paarden en de recreatieve, sportieve en economische betekenis van de paardensport is groot.

Het is een ruimtelijk werk van 3 lagen. Iedere laag heeft invloed op het totaal beeld. Het betekent dat het van alle kanten interessant moet zijn.
De tussenlaag geeft de geologische lagen van de Neede Berg en het natuurgebied "De Bollert" weer. De buitenlaag aan de ene kant geeft de afdrukken van de hoefijzers weer, deze laag is wat minder transparant door de vele paardenvoeten op de Needse Berg en het cross country terrein "De Bollert".
De buitenlaag aan de andere kant geeft de afdrukken van de hoefnagels weer, deze laag is meer transparant, omdat maar een aantal hoefnagels per hoefijzer worden gebruikt.


Voor vrijdag wilde ik ook  nog een persoonlijke kaart maken voor een quilt vriendin en de uitdaging was om hiervoor het zelf geschepte papier te gebruiken.


Vorig jaar werden wij door vaarvrienden verrast met een prachtige foto van onze EB74 en als dank wilde ik hen verrassen met een quiltje. Het afgelopen weekend was tgv 137 jaar jachtwerf van de Meulen een reunie waar zij ook bij zijn, dus het moest nu echt klaar. Het is een quiltje met een afbeelding van het schip waarin zijn varen geworden en in werkelijkheid veel mooier dan op de foto.


Ik was er blij mee en zij waren er ook heel blij mee.


De reunie was ook door alle gezellige mensen, het mooie weer en ga zo maar door een 
groot succes.
 Extra leuk dat in een bericht over de jubilerende werf in de Leeuwarder Courant een foto van ons werd geplaatst. Dus van mijn Friese familie regende het maandagmorgen berichtjes.


Nu wordt het tijd om de QS les van 19 september goed uit te werken. In februari moeten wij een 15 minuten durende les geven en een presentatie geven van de werkstukken van de afgelopen twee jaar. Uit deze presentatie volgt de eindopdracht.
Ook ga ik nadenken over de miniquilt tentoonstelling en of ik wel of niet iets ga maken voor Noord Groningen.


4 opmerkingen:

 1. Top Jo, je hebt het gedaan. Het papier gebruikt! Mooi verwerkt in de kaart. Ben benieuwd naar je ervaring ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een zeer productieve week! Prachtig het werkstuk Berkelland . Jammer dat ik het op de foto niet goed kan zien, misschien nog eens een detail?
  Leuke verwerking van je papier! ook heel gezellig zo ,de re√ľnie .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent weer lekker druk bezig geweest met erg mooie resultaten. Hoop je werkstuk Berkelland nog eens wat uitgebreider te kunnen bewonderen. Het quiltje met het schip is zo al een juweeltje en je zegt dat het in het echt nog mooier is. Knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen