maandag 7 april 2014

Quilten, quilten en nog veel meer quilten

Woensdag had ik de laatste les van de cursus Voorstudies bij Marjon Hoftijzer In  zes lessen heb ik enorm veel geleerd van hoe je een idee kunt omzetten in een ontwerp. Dat wil niet zeggen dat ik nu in een paar stappen een flitsend ontwerp heb, maar voorheen begon ik gelijk met lappen en vervolgens kwam ik onderweg allemaal technische problemen tegen. Door van te voren over een ontwerp na te denken moet dit stukken minder worden. Deze cursus is echt een aanrader voor (art) quilters die een quilt willen maken naar eigen ontwerp.Vervolgens ben ik naar Tilburg gegaan. De reis er naar toe viel een beetje tegen. Bij Utrecht stond een kapotte vrachtwagen die file leed veroorzaakte. In de synagoge heb ik een rondje Miniquilts gedaan en uiteindelijk zijn het wel vijf rondjes geworden.  Prachtige quiltjes waarvan de liefde en het plezier van het maken  vanaf spettert. Fijn dat mijn quiltje er tussen mocht hangen.
De synagoge op zich was ook mooi om te zien. En het terras met thee en heerlijk koek (zie voor het recept op het blog van het quiltersgilde) was ook de moeite. Leuke gesprekken met gelijkgestemde vrouwen. Kortom de woensdag was een topdag.
Donderdag een dagje gewerkt en vrijdag een super AQGO dag. Janneke heeft ons leren vilten en ik heb twee werkstukken gemaakt. Voor mij was de uitdaging om zo transparant mogelijk te werken.
De pauzes zijn ook altijd zeer de moeite, onderhanden zijnde werk wordt besproken en regelmatig is er ook een werkstuk gereed.

Voor een foto van een sneeuwtapijtje kijk op de pagina landleven en Jo
2 opmerkingen:

  1. Er is toch o zo veel mooi werk te zien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig jouw werkjes. en wat mooi transparant gevilt ! Ik heb wel weer wat gemist. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen