dinsdag 28 augustus 2018

Yes, het gaat weer beginnen

Na een fantastische lange warme en droge zomer beginnen zo langzamerhand de textiele activiteiten weer. Ik heb er zin in, maar wil allereerst een bezoek aan Kunstlokaal N08 en de kunstroute Oldeberkoop, (een jaarlijks terugkerend zomer uitje) met mijn blog lezers delen.

Kunstlokaal No8 en Kunstroute Oldeberkoop
In Kunstlokaal No8 in Jubbega  was een feestelijke tentoonstelling van 61 kunstenaars die de afgelopen jaren exposeerden in het kunstlokaal. Ook Maryan Geluk, de nieuwe coach van teQStiel was één van de exposanten.
Even ter zijde, Maryan Geluk gaat ook het verdiepingstraject in beeldende ontwikkeling begeleiden, een nieuw initiatief van het Quiltersgilde. Voor meer info zie hiervoor het nieuwe Quiltnieuws.De kunstroute Oldeberkoop vond ik dit jaar heel erg mooi.
Bij Hawar was ik diep onder de indruk van het werk van Caroline Barlett.

Bijzonder vond ik het werk van Wookjae Maeng. Wat ik hiervan heb geleerd is dat veel van het zelfde heel indrukwekkend is.

Een enorme glimlach kreeg ik van het werk van Harry Arling en het project met de basisschoolkinderen in Oldeberkoop. Het uitgangspunt was de werkwijze die Harry zelf hanteert. het begint met het combineren van voorwerpen en dan gaat er een scheutje fantasie bij.

In de Klaagmuur van eenzame sokken van Stef Kreymborg wordt het fenomeen van sokken die in de was verweesd raken weergegeven in een werk van 7 meter lang en 2,5 meter hoog.
En zo kan ik nog wel even doorgaan maar dan wordt dit verhaal veel te lang. Daarom sluit ik af met de objecten van Bert Frijns. Prachtig tentoongesteld in de Bonifatiuskerk.

September exposities
En nu ben ik mij vooral aan het voorbereiden op de diverse exposities in september. Het is even nadenken, uitzoeken en plannen waar ik welk werk wil tentoonstellen,  maar volgens mij gaat het lukken.
Wildgroei en enkele 2D werken exposeer ik samen met de groep Zoo-Tex van 1 t/m 20 september in het prachtige gerestaureerde tramstationnetje in Gorssel.


teQStiel exposeert in het Leids Wevershuis van 6 t/m 28 oktober met de wonderkamer 2.0

Mijn quilt 'wat jij (niet) ziet' hangt op de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde in Deventer. Op dit moment is de Lubuinuskerk nog een lege ruimte, maar volgende week is de kerk gevuld met heel veel quilts en er is in Deventer nog veel meer te zien. Kijk voor een overzicht op website van het Quiltersgilde.
Diversity exposeert bij Galerie te Lintelo in Haaksbergen. Ieder lid mag 10 werkstukken exposeren en ik denk dat het een prachtige expositie wordt in een prachtige galerie.
September huiswerk
teQStiel is weer gestart met een dagje vergaderen op een nieuwe locatie en met een hele bijzondere nieuwe uitdaging in het vooruitzicht. Er zijn nogal wat opdrachten voor de bijeenkomst op 22 september.
Ook de voorbereiding voor de cursus Biezenmortel die 3 oktober van start gaat vergt de nodige energie. Kortom, ik moet flink aan de bak en ik zal de komende op mijn blog hierover vertellen.

3 opmerkingen:

 1. Wat een keur van mogelijkheden voor exposities deze zomer!. Jammer dat ik niet overal heen kon! Maar zo krijg ik toch een indruk. Natuurlijk staat Deventer in mijn agenda!
  Ik wens jullie veel succes in Leiden !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk ook met diversity veel succes. Voor mij is dit net te ver op het moment, maar wie weet is er nog een mogelijkheid om te gaan kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig Jo, zoveel plekken waar je je mooie werk mag tentoonstellen. Wat zou ik het heerlijk vinden om het te komen bekijken, maar helaas toch een beetje te ver vanaf hier. Heel veel succes, kijkplezier en creativiteit de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen