maandag 12 maart 2018

Eerste deadline gehaald

Het voorjaar is de tijd van de deadlines en hiep, hiep, hoera de eerste heb ik gehaald.

Wedstrijd Quiltfestival Noord Groningen
Uiterlijk 1 maart moest het formulier met foto's opgestuurd zijn.
Vanaf kerst heb ik gruwelijk hard aan de quilt gewerkt en toch was het de laatste dagen nog even heel erg afzien, maar het is gelukt. Eigenlijk is het wel jammer dat ik het aantal gewerkte uren niet bijgehouden heb, maar de stof verven, bewerken en tevreden zijn met het eindresultaat zijn oneindig veel uren.
tipje van de sluier
Er moet nog wel even een etiket gemaakt worden, maar dat kan tezijnertijd nog wel. Nu eerst nog een aantal andere deadlines zien te halen voor Zoo-tex, teQStiel en de Algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde.
Tijd voor andere dingen
Om het leuk te houden maak ik ook tijd voor af en toe een uitje. In het Coda museum in Apeldoorn zijn op dit moment prachtige exposities.

De keramiek triënnale 2018 
Meer dan 350 keramisten uit heel Europa hebben zich ingeschreven om mee te dingen naar een plaats in deze Keramiek Triennale tentoonstelling met het thema figuratieve sculpturale keramiek. Uiteindelijk zijn 34 keramisten geselecteerd. Extra mooi dat ons Diversity lid Andre te Dorsthorst  geselecteerd is.
Caroline Broadhead
De ontwikkeling van haar kunstenaarschap is als een reis van het lichaam vandaan. Startpunt zijn haar sieraadontwerpen, gemaakt om op het lichaam te dragen. In de loop der tijd ontwikkelt Caroline textiele vormen die het lichaam volgen en nog later de grenslijn van licht, schaduw en weerspiegeling.

101 vrouwen versierd
Marijke Schurink is gefascineerd door de vrouwen uit 1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van historicus Els Kloek. In dit boek staan 1001 Nederlands vrouwen beschreven die een rol van betekenis hebben gespeel in de geschiedenis van Nederland. Marijke drukte portretten uit het boek af als foto en bewerkte ze middels collageachtige techniek. Zo creëerde ze autonoom een nieuw beeld.

Tijd voor het Voorjaar
En natuurlijk ga ik ook van het voorjaar genieten. De violen gaan deze week in de potten.

6 opmerkingen:

 1. Knap hoor! Ik zal je werk zeker zien tijdens het Groninger festival! Het Codamuseum staat ook op mijn lijstje, kan tegelijk met de miniquilts in Apeldoorn.
  Het boek 1001 vrouwen heb ik al enige tijd in huis. Maar waar de verwerkingen van Marijke te zien zijn, weet ik niet?
  Succes met al je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Coda staat al op de lijst! Succes met alles Jo!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannend om een tipje van de sluier te zien. Kom je vast tegen in Noord Groningen. Je hebt wel een heel programma af te maken hoor, succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik hoop je zien in Groningen. En natuurlijk je quilt😀

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hopelijk is het moois in het Coda er als de miniatuur tt in Apeldoorn is dan kan het mooi gecombineerd worden. Succes met al je ideeën en uitvoeringen

  BeantwoordenVerwijderen