maandag 8 mei 2017

Update


Het is de hoogste tijd om even bij te praten waar ik zoal mee bezig ben.
Op dit moment gaat er veel tijd zitten in de voorbereiding van de exposities.

Expositie thuis 
Tijdens de atelierroute op 1e en 2e Pinksterdag en het 
open tuinen weekend van Groei & Bloei op 17 en 18 juni exposeer ik thuis.
Dus moet het tuinhuisje opgeruimd worden, de tuin en het erf er netjes bij liggen en niet geheel onbelangrijk moet er een mooie expositie in worden gericht.
ter voorbereiding nieuwe kozijnen, strak werk!I
Tentoonstelling AQGO 
In de Grote Kerk in Doesburg tijdens de Nationale Textiel en Vezelmanifistatie  op 29 september exposeert Art Quilt Groep Oost. Voor mij is het dan tevens het afscheid van AQGO.
In de groep is het veel afstemmen, tenslotte is het de eerste expositie van AQGO met gelijk een top locatie.
Ik moet zorgen dat mijn eigen werk klaar is en mijn deel van het gezamenlijke werkstuk. 

Ons thema is het Inca volk, mijn uitgangspunten  zijn
geloof             : zonnegod / goud / stralende kleuren
kleding           : geweven en kleurrijk / jute / warme kleuren
landschap.     : landbouw / akkerbouw / hooggebergte / rivieren / groen / blauw / golvend

Van deze uitgangspunten heb ik een impressie gemaakt. De titel is dus "Impressie" en hier alvast een foto van een klein deel van mijn quilt.

Stadtgalerie in Sundern (Sauerland)
De voorbereiding voor de tentoonstelling van  6 augustus t/m 27 september van Diversity zijn in volle gang. Diversity is een kunstenaars collectief dat eind maart is opgericht.De tentoonstelling wordt geopend door de locoburgemeester van Sundern en de wethouder Cultuur van Berkelland. Voorts is er op 9 september een gesprek met de burgemeesters van Sundern en Berkelland over Cultuur verbindt. 
 Kijk op kunst 
Een kunstroute op oude locaties in de dorpjes Geesteren en Gelselaar tijdens de weekenden 7 en 8 en 14 en 15 oktober.
Samen met  een fotografe willen wij een expositie inrichten waarbij de foto's en het textiel elkaar aanvullen en versterken. Ik probeer hiervoor touw en textiel te combineren in een 3D werkstuk. Het touw verven is nog steeds geen succes, de kleur rood is vaal geworden. Nu staat het in een ketel met hoefijzers en azijn, wie weet wordt het met roest wel mooi.


Oud en Nieuw werk
Mijn werk Berkelland-Paardenland (2015) geef ik een nieuwe dimensie.
In oude roestige hoefijzers verwerk ik textiel. Inmiddels is het lutador  wat ik hiervoor ga gebruiken klaar. Ik heb hier hoefijzers op laten roesten en het gewenste effect is bereikt.
De hoefijzers worden onder of naast Berkelland-Paardenland geĆ«xposeerd op de gereedschap kist van mijn lief zijn opa, die in het leger instructeur hoefsmid was.

Klei-Dialoog project


Inmiddels ben ik tegeltjes aan het bakken.  Uiteindelijk wordt het een compositie van zes bewerkte en heel veel onbewerkte tegels. 

En verder ben ik proeven aan het maken hoe nu verder met textiel en klei.
De vormen is niet het probleem, maar wel de afwerking van de klei. Wit bakkende klei onbewerkt is niet mooi, maar is glazuur en textiel mooi?

Ik sluit af met een foto van het Lente weekend feestje van Groei & Bloei afdeling Berkelland / Haaksbergen. Ook dit jaar was het weer een groot succes.


6 opmerkingen:

 1. Dit wordt een bijzondere zomer, met veel fraai werk! Ik ga eens zien of ik een expositie van je kan bekijken? Wel erg ver voor mij . Maar wie weet? Ik wens je veel succes, met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het niet dichtbij me is. Het verven van dat touw met de nieuwe verf is dus geen succes. Misschien heeft de fabrikant er ook wel alles aan gedaan om het touw kleurecht te laten zijn en kun je dit touw niet goed verven. Ben benieuwd naar de verdere pogingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Succes met al je werk, maak er wat 'goeds' van

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een explosie van activiteiten. Geweldig Jo wat ben je goed en vernieuwend bezig. Het is heerlijk om je zoektochten naar weer nieuwe mogelijkheden te volgen en je resultaten mogen er dan ook zijn. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hou ik van , mensen die vol liefde en passie iets overbrengen

  BeantwoordenVerwijderen