donderdag 13 april 2017

De feestjes zijn voorbij.

Na alle feestelijkheden is het nu weer gewoon doorgaan met het onderhanden zijnde werk en zijn de voorbereidingen voor nieuw werk in volle gang.

Nieuw project
In deze doos zit het nieuwe project, heel veel meters losgeslagen touw en dus heel makkelijk te bewerken en te verwerken. 

De eerste verf proef was direct een mislukking. Mooi grijs is niet lelijk, maar als je oranje/rood in gedachten hebt is het wel wat teleurstellend.
Tijdens de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk heb ik mij uitgebreid laten voorlichten in de stand van Mijn Eigen en na het zien van verschillende proeflapjes heb ik  iDye Poly gekocht.  Ik ben reuze benieuwd naar het resultaat, want het is sterk afhankelijk van het materiaal.


Wat ik met het touw ga doen?
Ik ben hevig geïnspireerd door dit boek en het is te leen in de Stidoc Bilbiotheek.
Verder wil ik er allerlei andere textiele materialen in verwerken. Het is weer een leuke uitdaging.
De Patchwork en Quiltdagen
De Patchwork en Quiltdagen was werkelijk één groot feest. Allemaal contacten over.........natuurlijk textiel. Super leuk om bij te praten met blog en  faceboekvrienden en wat leuk om een aantal nu ook eens in het echt te zien. Jammer dat ik ook weer lieve faceboekers ben misgelopen.

Geweldig om in de stand van het Textielplatform te staan. Super om beurs bezoekers enthousiast te maken voor Stidoc, het Textielplatform en de Bibliotheek.  Ik had nooit gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Fantastisch hoe ik mij twee dagen mocht onderdompelen in de warmte van de Colerminds groep. Een lief en gastvrij onthaal, 48 uur lang!

Natuurlijk was de tentoonstelling van de Colorminds  top en ook was ik super trots op onze Petra van teQStiel werkelijk een prachtige presentatie van haar werk en ook de tassen van haar buurvrouw Eke Krug. Ondertussen ook gewerkt aan mijn eigen PR, leuke plannen gemaakt en als alles doorgaat horen jullie volgend jaar meer.

De laatste loodjes
Tussen de boodschappen, het bakken voor Pasen, het werk op het erf en de zevenblad strijd ben ik nu bezig met de laatste loodjes van een jute project . Ik heb hierbij werkelijk fantastische ondersteuning van Okkie. Om één of andere reden is het een heerlijke slaapplaats.
6 opmerkingen:

 1. Het klinkt allemaal super enthousiast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ga je toch lekker! Gewoon super dit te lezen. En.... Iets met armen en breien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was een groot feestje om jou erbij te hebben daar! Naar je verf- en breiproject ben ik reuze benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spannend om met het touw aan de slag te gaan! Als het katoen of linnen is verft het gemakkelijk, maar polyester kun je zeker goed doen met de verf die je kocht. Ik heb me ook laten verleiden... En ik ben benieuwd naar het jute project?
  Fijn dat ik je nog even sprak in Rijswijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben heel benieuwd Jo wat dat gaat worden met het touw!!! Komt het van jullie boot af?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We stonden naast elkaar met de verf maar ik heb het nog niet geprobeerd. Wel een matgele organza gekocht. Zodra ik iets heb zal ik het laten zien.

  BeantwoordenVerwijderen