donderdag 9 februari 2017

Quilt nieuwtjes

Vorige week zaterdag, op de valreep ben ik  naar de tentoonstelling van Alma-Tadema in het Friesmuseum geweest. Hoewel wij de kaartjes via internet al in ons bezit hadden, was het toch nog ruim een half uur wachten voordat wij in de tentoonstellingsruimte werden toegelaten.Een prachtige tentoonstelling, helaas mochten wij geen foto's maken.  Het is een echte aanrader en ook nog te zien in Belvedere in Wenen van 24 februari t/m 18 juni en het Leighton House Museum in Londen van 7 juli t/m 29 oktober. 


Een enorme indruk maakte zijn commercieel talent op mij. Als hij schilderde was hij 100% kunstenaar, maar daarna was hij 100|% koopman. Hij wist een vermogen bij elkaar te vergaren, natuurlijk door zijn talent, maar zeker ook door zijn commercieel talent. Daar kunnen wat van leren, wat betreft onze textielkunst.  Ook bijzonder waren de beelden van films, die ge├»nspireerd zijn op de schilderijen van Alma-Tadema.

Leuk is ook dat Het Fries Museum voor het concept van de tentoonstelling de Turing Toekenning I 2015 heeft gekregen. De Turing Foundation kent deze prijs ter waarde van € 500.000 eens in de twee jaar toe voor het beste tentoonstellingsplan van een Nederlands museum.

Textielplatform
Leuk is het om te vermelden dat het Blog Textielplatform van start is gegaan. Het is een initiatief van Stidoc. 9 februari kwamen de vaste bloggers in het Coda museum in Apeldoorn bijeen voor het maken van afspraken. Binnenkort schrijf ik hierover meer op het Quiltersgildeblog. Uiteraard zijn wij na afloop nog even het museum ingegaan, een leuke tentoonstelling over sieraden. Ook leuk om te combineren met een dagje winkelen in Apeldoorn.
Klei-Dialoog
En verder werk ik gestaag door aan mijn Klei-Dialoog.


Volgende week volgen de foto's.


1 opmerking:

 1. Wij zagen de tt. een poosje geleden . Inderdaad heel indrukwekkend!
  Een reis naar Leeuwarden de moeite waard.
  Heel apart de sieraden in Apeldoorn
  Dinsdag waren we in Arnhem, waar ook heel bujzondere en soms bizarre sieraden waren te zien. Naast de tt van Peter Alma .
  Heel goed zo'n blog van stidoc . Kan ik daar ook een kijkje nemen?

  BeantwoordenVerwijderen