woensdag 28 december 2016

Nieuwtjes

Na fijne kerstdagen met super cadeautjes, heerlijke taart, gezelligheid en veel leesplezier, wil ik nog even mijn trouwe bloglezers bijpraten.


Eerst even mijn drie leuke nieuwtjes
Onze groep teQStiel doet het goed, voor ons bijzonder mooie uitdagingen in 2017 en een klapper in 2018. Voorts gaat begin 2017 onze website en blog online en achter de schermen werken wij keihard aan onze textiele projecten.  Jullie gaan van ons horen!

In januari heb ik een bijeenkomst met voor mij allemaal nieuwe textiel enthousiastelingen. Wellicht krijg ik een taak(je) in het digitale platform van Stidoc. Een leuke uitdaging waarover jullie zeker ook meer gaan horen.

Mijn zwager en schoonzus gaan verhuizen en op 15 fiets minuten afstand van ons wonen. Een hele nieuwe leuke ervaring familie zo dichtbij. En wat doen mensen die gaan verhuizen, juist ja, opruimen. Van mijn zwager kreeg ik dit prachtige machientje, het was ooit nog van oma Huijsman.
Het minder leuke nieuws
De European Art Quilt Foundation stopt met het organiseren van de European Art Quilt IX tentoonstelling, voor de uitleg zie de  site van de foundation. Bij de vorige tentoonstelling was ik zo onder de indruk van het symposium en de expositie in de Twentse Welle. Ik heb totaal drie keer de tentoonstelling bezocht. Daarom was ik nu heel hard aan het werk om iets moois te maken voor IX. In mijn dromen zag ik mijn werk in een mooi museum hangen tussen allemaal andere mooie textiele kunstwerken. Natuurlijk was het de vraag of ik geselecteerd zou worden, maar dromen mag, toch?Uiteraard begrijp ik het besluit en het zal voor de stichting ook best wel een teleurstelling zijn.

Maar ik ga gewoon door
Natuurlijk ga ik met mijn project gewoon door, tenslotte zijn er meer dan genoeg uitdagingen.
Bijvoorbeeld met de leuke experimentele middagen met Gerrie.


Ook mijn klei dialoog project vraagt veel aandacht en tijd.
Op de pagina teQStiel en Jo  mijn nieuwste werken. Een onderzoek naar het integreren  van klei en textiel. Hier alvast een voorproefje.


Natuurlijk ben ik ook nog steeds bezig met het Inca project, het is echt heel leuk om aan te werken.
foto van de laatste bijeenkomst in 2016
ik krijg steeds meer grip op het verven van jute
En nu zijn wij met de laatste dagen van 2016 bezig en is 2017 nog een open boek.
Beste blog lezers, ik wens jullie


11 opmerkingen:

 1. Lieve Jo, voor jou ook heel veel geluk, gezondheid en creativiteit gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor jou en je familie ook alle goeds voor het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een mooi overzicht van al je activiteiten, ziet er spannend uit allemaal. Ook voor jou en de jouwen, alle goeds voor 2017.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik wens je een heel creatief 2017 toe. Geniet van alles wat op je pad komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Jo. Wat ben je toch lekker en enthousiast bezig. Het gaat vast weer een heel mooi en creatief jaar voor je worden. Geniet ervan en ik wens je veel geluk, tijd en gezondheid toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gezellig weer wat van je te lezen. Nog steeds volop bezig. Je kleiprojecten (die vierkantjes) zijn erg bijzonder geworden. Mooi!!!!
  Lieve Jo, heel veel goeds en creativiteit gewenst voor het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig om mee te kijken naar je activiteiten! Het zal voor jou zeker een super jaar worden, zeker de ook met je groep teQtiel ! Heel veel succes en creativiteit voor het komend jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ben je toch heerlijk bezig Jo! Ik wens jou en Henk een rustige, fijne jaarwisseling en het allerbeste voor 2017!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je bent weer helemaal uit je dip! Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Jo, jij ook een mooi, gezond en creatief 17. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen