donderdag 15 september 2016

De eerste expositie van het nieuwe quilt seizoen

Het is alweeer een tijdje geleden dat ik mijn laatste bericht schreef. Ondertussen gezeild, mooie dingen gezien, de uitreiking van het certificaat van Quilten Speciaal 13 tijdens de algemene tentoonstelling van het Quiltersgilde en ook alweer twee werken geëxposeerd

Tijdens Monumentendag exposeerde Kunstkring BArt in het kerkje in Haarlo. Dit in combinatie met een expositie in het kulturhus en een kunstmarkt. Een daverend  succes en voor herhaling vatbaar. Mijn inbreng was een boek van textiel en de eindopdracht voor QS13. 


Het geëxposeerde werk in het kerkje moest een link hebben met de kerk die in eigendom is van de Stichting Oude Gelderse Kerken. 

De bijbel, het liedboek en de verwevenheid van de inwoners van Haarlo met hun kerk was voor mij de bron van inspiratie. 

Ook mijn familie is verweven met de kerk in mijn geboortedorp. Dit bracht mij op het idee om de geschiedenis van mij en mijn familie te verwerken in een boek van textiel. Voor de te gebruiken techniek heb ik gekozen voor een combinatie van foto transfer en de Boro techniek. Het is een oude Japanse techniek die staat voor het herstellen, laten herleven, waarderen; de schoonheid van imperfectie. 


Extra leuk dat twee weken geleden in de zaterdagbijlage van de Volkskrant er veel aandacht was voor de Boro techniek. De komende winter is het een hot item in de mode van o.a. Viktor & Rolf. 

Ik heb de hele zomer aan het boek gewerkt en het was op het laatst voor de zoveelste keer werken onder tijdsdruk.  


Daarnaast was er voldoende tijd voor vermaak. Traditiegetrouw bezochten wij de kunstroute in Olderbekoop aan het begin van onze vakantie.  
Het bezoek aan Hawar is hierbij voor mij een topper. Na een drastische verbouwing is er nog veel meer ruimte voor alle mooie dingen. 


Ook de zomer expositie van Textielkunst Nu heb ik bezocht. 
Toch heb ik na veel wikken en wegen besloten mijn aspirant lidmaatschap op te zeggen. Nu wij als Quilten Speciaal 13 verder gaan als de groep TeQStiel en worden gecoacht door Marjoke Staal wil ik mij hierop richten. Daarnaast heb ik ook nog AQGO, een groep die door het jaren lange lidmaatschap mij zeer aan het hart gaat. Ook zijn er natuurlijk de projecten voor kunstkring BArt. Kortom, handen vol werk.

Het bezoek aan de tentoonstelling van Claudy Jongstra in het Friesmuseum was een topper en is een aanrader. De tentoonstelling is nog tot 8 januari 2017 te zien.  

Natuurlijk ook even bij de breitentoonstelling geweest. Leuk om nu meer  van de geschiedenis van het breien te weten. Het Jopie Huisman museum in Workum is altijd leuk en best wel passend bij het Boro project. 

dit is de broek in het echt
en dit is het schilderij


En dan de kleine maar leuke verzameling van de inca's in het "andere museum". In Leeuwarden. 


Daarna werd het bijzonder mooi weer en was het uit met de  culturele uitjes.
O ja, toch nog één ding, de laatste wedstrijddag van het skûtsje silen bijgewoond. Een jaarlijks terugkerend fenomeen dat toch echt wel bij het culturele erfgoed van Friesland hoort. Wij waren op uitnodiging in een super snelle super luxe speedboot. 


Hoewel dit power wonder helemaal van hout is gebouwd,  ben ik toch liever op onze houten EB74, Flink langzamer, maar veel relaxter. 
9 opmerkingen:

 1. Hoi Jo!
  Dit is wel heel veel informatie in een keer! Maar je bent lekker druk geweest met alles.
  Leuk ook dat Familie boek. Lijkt me in het echt nog veel mooier. Een foto maakt gauw een beetje plat.
  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ben je met mooie dingen bezig Jo. Het familie- bijbelproject vind ik prachtig! Geef je ook n expositie hiervan in de kerk van Sexbierum/Barredeel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. we zullen je inbreng missen bij Textielkunst Nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verslag van een heerlijke zomer vol cultuur en fijne uitjes. Je familie boek is prachtig geworden en wat ben je weer goed bezig. Succes met alles.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een prachtzomer voor jou! Je boro familieboek is heel bijzonder geworden, en mooie exposities bezocht. Leeuwarden staat ook nog op ons lijstje in October! Jammer dat je weggaat bij textielkunst nu . Maar we moeten steeds keuzes maken toch! En er komt weer een uitdaging voor in de plaats. Veel succes met TeQStiel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dit allemaal te lezen. Wat een heerlijke leuke zomer hebben jullie gehad. In de " olde smederieje" heb ik enkele mooie werkstukken van je bewonderd. Jammer dat er geen gastenboek was. Nog veel succes met de volgende projecten. Groetjes Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk dit allemaal te lezen. Wat een heerlijke leuke zomer hebben jullie gehad. In de " olde smederieje" heb ik enkele mooie werkstukken van je bewonderd. Jammer dat er geen gastenboek was. Nog veel succes met de volgende projecten. Groetjes Tineke.

  BeantwoordenVerwijderen