dinsdag 31 maart 2015

Een weekendje alleen thuis en slecht weer.

Je zou zo denken, dat is een quilt productie weekend Nou ja, dat viel vies tegen. Eerst zaterdagmorgen naar een workshop van Groei en Bloei. Gezellige ontvangst met koffie en een heerlijke Paastaart, daarna onder deskundige leiding aan de gang en tot slot naar huis met een leuk resultaat. Eenmaal thuis een mooi plekje voor het bloemstuk gezocht en gelijk het huis verder wat opleuken. Daarna de stallen uitgemest  inclusief de geitenstal en oeps, voor ik het wist was het 15.00 uur. Hoge tijd om aan mijn huiswerkopdracht voor QS 13 te beginnen. De opdracht is een werkstuk te maken met als uitgangspunt de motieven van de Shoowa en/of Mbutie volk. Zie foto's en later op de pagina QuiltenSpeciaal 13 en Jo hierover meer
Een idee en een ontwerp had ik vrij snel, de uitvoering is een ander verhaal. Allereerst het verven van de lutradur en het vliesofix. 
Daarna op het velous de panne vliesofix strijken. Tja en voor ik het wist was  het 18.00 uur en begon mijn maag te rammelen. Na het eten, TV kijken (huis en tuin, blauwbloed en journaal) en daarna aan de slag met de quilt voor de ATT. De hele avond tot laat zitten stikken, uithalen, op nieuw beginnen, uithalen, verschillende naalden breken enz., enz. Het leven van een quilter gaat soms echt niet over rozen, maar uiteindelijk toch een manier gevonden om het bewerkte gedeelte vast kan zetten op de zwarte onderlap en dus ben ik toch nog een beetje tevreden naar bed gegaan. Tevens het besluit genomen om niet naar Vlaardingen te gaan. Best wel jammer, op de verschillende blogs allemaal leuke foto’s.
Met dank aan Nienke een foto van mijn quiltje helemaal linksboven. 


 Zondagochtend uitgeslapen, het beestenspul inclusief mijzelf verzorgd en pas tegen 11.00 uur aan de slag gegaan. Na het repen en blokken snijden van de velours de panne en heel veel heen en weer geschuif was uiteindelijk de compositie naar mijn zin en kon ik het vast gaan strijken. Vervolgens nog opleuken met angeline vezels en reepjes organza en daarna Shoowa motieven tekenen. Niet dus, mijn lief belde dat hij op weg naar huis was. Hartstikke gezellig, maar van quilten kwam   verder niets meer. Voorlopig wordt het dus weer avond werk, maar de maandag en woensdagavond valt al weer uit, dus of mij quilt voor de ATT op tijd foto klaar is? 

Iedere docent van QS13 geeft ons het advies om voorrang aan het quilten te geven, alle andere dingen komen pas op de 2e, 3e, 4e, enz., enz., plaats. Ik moet vaststellen dat ik dit weekend behoorlijk in de fout ben gegaan. Alle andere dingen, inclusief de wasmachine vullen, was ophangen, was opvouwen is op de eerste plaats gekomen. Strafpunten.

4 opmerkingen:

 1. Zondag heb ik je quiltje bewonderd in Vlaardingen. Mooi en bijzonder. En ja soms komen we tijd te kort om alles te maken wat we willen! Succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Go Jo, je kan het allemaal! Ook lekker huisvrouwen:-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ken ik maar al te goed! Ik vind wel dat je je best hebt gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, soms bestaat het leven nog uit andere dingen dan alleen het quilten hè ;-) gelukkig komen er meer dagen.

  BeantwoordenVerwijderen