dinsdag 27 januari 2015

Een weekend vol verassingen

Zaterdag was de 4e les van QS 13 in het TextielMuseum van Tilburg. Na het lezen van de weersverwachting het besluit genomen om op vrijdagavond alvast naar Tilburg te gaan. Zaterdagmorgen in alle vroegte een berichtje van Annemiek van AQGO “Hup dames en heer uit bed, jullie kunnen sneeuw verven. Fijne dag” Tja en dan zit je op een hotelkamer.............. Gelukkig maakte de rondleiding met deskundige uitleg en de les van Marijke Schurink alles meer dan goed en eenmaal thuis toch nog maar even de nodige lappen van sneeuw en verf voorzien.

 
Het TextielMuseum in Tilburg is een museum waar ik als quilter helemaal blij en hebberig van word. Op deze momenten hoop ik op nog een heel lang leven met heel veel tijd om mij verder te ontwikkelen in het quilten. 
Het textiel lab is een waar creatief feest, hier experimenteren (textiel)kunstenaars, modeontwerpers , jongeren in opleiding, (interieur)architecten enz., enz. Het leuke hierbij is  dat alle oudjes onder de machines en technieken nog volop wordt gebruikt, maar dan met nieuwe experimentele toepassingen. 
Dit museum vraagt om meer bezoekjes van mij 
en ik kan het echt iedereen aanraden. 

Mijn huiswerk “Spinsels en Kronkels” kreeg een goede beoordeling. Mooi, interessant en goed gefotografeerd op de zwarte jurk. Maar: ik had het moeten laten bij de kronkels en het spinsel. Door het nog een keer vast te zetten op de lutradur 100 komt het vormaspect scheuren niet meer goed uit de verf. 
Marijke heeft hierbij een punt en het is dus weer typisch een gevalletje Jo. Toch voel ik mij veel beter bij deze opdracht dan bij de vorige. Het sobere, ingetogen karakter van het quiltje “Hou me vast” is niet mijn ding. Uitbundig en kleurrijk past meer bij mij.  
Zaterdagavond laat kreeg ik toch nog inspiratie en/of energie en heb een paar experimentjes met sneeuw en verf gedaan.

Over het resultaat ben ik matig tevreden, misschien was de sneeuw kwaliteit niet meer goed genoeg, of heb ik te slordig gewerkt? 

In ieder geval heb ik Hulk handen door  bij het verven geen handschoenen te gebruiken en zondag gingen de handschoenen kapot bij het uitspoelen.

Wie weet kan ik komend weekend voor de herkansing gaan. 

De sneeuw leverde ook prachtige foto's op, alvast voor de kerstkaart? 
6 opmerkingen:

 1. Ik heb ook al eens sneeuwgeverfd maar vond de lappen niet fel genoeg worden. Dus deze keer maar niet gedaan, vind het jamer van de verf.. Vind je paars/blauwe toch wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ook al eens sneeuwgeverfd maar vond de lappen niet fel genoeg worden. Dus deze keer maar niet gedaan, vind het jamer van de verf.. Vind je paars/blauwe toch wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha Jo, ja die handschoenen..... tegenwoordig doe ik een paar wegwerp handschoenen aan en daar overheen van die gele huishoudhandschoenen. Dat gaat het beste tot nu toe.... en ook nog steeds niet 100% :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd bruikbaar je lappen, en helemaal niet zo gek hoor! Wat ik altijd doe: de lappen eerst weken in de soda . Dan uitknijpen en even aandrogen op de verwarming of buiten met mooi weer kletsnat ophangen en laten drogen. Niet strijken. Dan in de vergiet, sneeuw erop , goed aandrukken, en verf erop strooien .
  Als de lappen nat zijn , trekt de verf er te snel in. Moet heel langzaam gaan, dan krijg je de mooiste structuren. Probeer het nog maar eens, op dezelfde manier kan het met ijsblokjes. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ja, het textielmuseum is ook een van mijn favorieten! Omdat ik dichtbij woon, kom ik er natuurlijk regelmatig. Leuk toch, om daar zo'n les te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die jurk met quilt is een juweeltje! (snap wel dat het 2 losse dingen zijn hoor) Maar mijn hart en hoofd begint te kloppen bij zoiets moois.

  BeantwoordenVerwijderen