maandag 13 januari 2014

Werk aan de winkel

Na twee weken even allemaal andere dingen doen ben ik vorige week weer aan de slag gegaan met mijn lapjes. Alle tijd hiervoor omdat ik nog een weekje vakantie had.
Woensdag naar de cursus voorstudies bij Marion Hoftijzer, vrijdag naar AQGO en zaterdag weer naar Marion, maar nu voor een workshop Paper Transfer en Lutrador.

Ik begin bij het begin, het huiswerk voor woensdag. Ik moest 10 collages maken  met acrylverf  en diverse acrylmediums.
Ik begin met het eindresultaat . Aan de linkerkant het voorstadium, aan de rechterkant het resultaat.


De inspiratiebron is het Fader Paard, een voorstelling in de Expohal in Leeuwarden tgv 135 jaar Koninklijk Friesch Paarden Stamboek.
Meer hierover op de pagina Landleven en Jo. 


Rechtsboven is een uitbeelding van het Friese paard dat wereldwijd in de belangstelling staat, rechtsonder een Fries Paard. 
Gelijk ook een bezoek gebracht aan het Fries Museum. Ik was erg onder de indruk van het wandtapijt in de ontvangsthal wat door gaat op de 1e verdieping.
Hierbij een foto van het deel op de 1e verdieping. 4 jaar lang werkte Claudy Jongstra aan het 21 meter lange en 6 meter breede wandtapijt. het wandtapijt is gemaakt van wol en zijde en met natuurlijke verfstoffen geverfd. "Als ik aan Friesland denk, dan denk ik aan de weerbarstige kleigrond  de indrukwekkende luchten en het beroemde licht" aldus Claudy.De overige acht collages moet ik nog verder uitwerken, hieronder het eerste resultaat, tzt volgt de uitwerking.
Ik heb allerlei materialen gebruikt, waaronder stalvulling. De inspiratie was het geweld in de oudejaarsnacht en groei & bloei.
AQGO stond in het teken van Paper Transfer. Onder de enthousiaste leiding van Liesbeth hebben wij allerlei proeflapjes gemaakt. Het was heel erg gezellig en wij zijn lekker creatief bezig geweest. 
Zaterdag wederom Paper Transfer, maar dan bij www.marjonhoftijzer-boer.nl  Een waardevolle verdieping van de techniek en een landschapje in de stijgers gezet. Ik ben hierdoor de werking van Paper Transfer nog beter gaan begrijpen.
Deze week ga ik alle informatie opruimen. Daarna verder  met de Waddenquilt (er komt nog een laag organza overheen) en het huiswerk voor de cursus voorstudies. Een quiltje van 30 x 40 waarin het tot nu toe geleerde moet worden verwerkt. Ik heb al een idee. 

Vrijdag heb ik met mijn twee lieve Achterhoekse quiltgroepen een verffeestje.


2 opmerkingen: