maandag 21 oktober 2013

Veel minder Braaf

Na alle opgedane inspiratie in Veldhoven heb ik mijn veel te brave experiment van AQGO bewerkt. Angeline toegevoegd, soluvlies erop en lekker een zondagavondje achter de naaimachine. Daarna uitspoelen en dit is het resultaat. Het is nu minder braaf, maar van de oorspronkelijke techniek is niet zo veel meer te zien. Nog even op een avond de rand afwerken met een zigzagrandje met gouddraad en dan is experiment 3 klaar. Vrijdag heb ik een topdag in Veldhoven gehad. Bij binnenkomst een werkelijk prachtig overzicht van het werk van Ans Kastein.

 Ik heb een verhaaltje geschreven in het gedenkboek en gerefereerd aan de overzichtstentoonstelling in Didam waar onze AQGO een persoonlijke uitleg van Ans heeft gehad bij iedere quilt.  Ook nog even gepraat met de man van Ans. Het werk van Ans waarin de strijd tegen kanker een prominente plaats heeft is boeiend en ontroerend. Ode aan Ans. 


Een volgend hoogtepunt was een persoonlijke uitleg van Henk Lijding bij de tentoongestelde Art Quilts. Gedreven, veel kennis van Art Quilts en enthousiast. Henk stelde ons voor aan Mirjam Pet-Jacobs. De uitleg van de kunstenares maakt haar quilt  nog mooier en als toegift kreeg ik nog wat technische tips. 

De lezing van Henk Lijding over de geschiedenis van de Nederlandse Art Quilt maakte het feest compleet en extra leuk dat ik nog een visitekaartje met handtekening kreeg voor het door Henk Lijding geschreven boek Art Quilts in Nederland, wat ik al eerder had gekocht.

Verder heb ik genoten van alle prachtige quilts in allerlei soorten, maten en vormgeving. De op het verlanglijstje staande heatgun heb ik ook kunnen kopen. Verder bekenden gezien en even bijgepraat, Joke van Jookies, Nienke van Verfvirus en Wil Fritsma. Wil maakt prachtige quilts en geeft zeer leerzame workshops. Heel erg leuk vond ik het om kennis te maken met Rose-Anne van het Quiltersgilde. Na afloop met mijn drie reisgenoten gezellig gegeten bij de Bengel in Veldhoven en toen huiswaarts. Rond 22.00 uur waren wij weer thuis.

Zaterdag stond in het teken van de herfstworkshop van Groei&Bloei. Het resultaat een spetterend bloemstuk voor op tafel. Zondag was voor de 21e keer de Survival in en rond ons dorp. Ik doe niet mee hoor, ik ben slechts een toeschouwer. Ik heb enorme bewondering voor deze doorzetters en helemaal voor de vrouwelijke deelnemers

 Deze week ben ik iedere avond thuis en dus ga ik hard aan de slag met mijn Waddenquilt. Ik wil het middenstuk graag af hebben en dan verder puzzelen met de zijkanten. Dat is nog wel een uitdaging!

1 opmerking:

  1. Prachtig werk n.a.v. de laatste AQGO bijeenkomst en wat een prachtig herfststuk !!
    Annemiek en ik hebben zaterdag genoten van de tentoonstelling, we kwamen Aart ook nog tegen. Geweldige dag veel moois gezien. groeten van liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen