zondag 8 september 2013

twee dagen 30e ATT Alkmaar

Het was genieten op de ATT. Fantastische quilts in een prachtige kerk en in een hele mooie stad. 

De vrijdag begon heel erg feestelijk. Een rit zonder files, genieten van het Hollandse landschap en bij de kerk werden wij verwelkomt door een orkest.

 Ik vond het zeer bijzonder om de opening mee te maken en daarna was er volop tijd voor het bewonderen van de quilts. Leuk om de lieve collega's  van AQGO te ontmoeten. Fijn om elkaar weer te zien na het zomerreces. Ook leuk om mijn quilt juf van het allereerste uur, Marianne van de Ent even te spreken.  


In eerdere blogs heb ik vertelt hoe deze quilt tot stand is gekomen. Echter, het verhaal wat mij inspireerde heb ik nooit gepubliceerd, dus bij dezen. 


"Ik droom het beeld van mensen van allerlei kleuren, culturen en leeftijden, die de aarde omarmen en haar scheppen tot een wereld vol liefde. Tot een plek van vrede, waar iedereen vrij kan leven, zonder onderdrukking of geweld. Waar we gebrokenheid met liefde helen en waar we verschillen waarderen. Ik droom een plek waar de mens in evenwicht leeft met de natuur, waar genoeg is voor iedereen. Ik droom van een aarde waar we respect hebben voor onze medeschepselen en de schepping als geheel, waar kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien. Waar iedereen haar en zijn talenten volop kan ontplooien met oog voor het gemeenschappelijk belang. Een plek waar het net zo natuurlijk is om de zwakkeren te helpen als het is om oprecht contact te hebben met onze medemensen. Waar de hemel niet nodig is, omdat die plek de hemel op aarde is."   

(Marja Langendijk)

En wat was ik blij om op de tentoonstelling mijn quilt te zien hangen. Het was een bijzondere ervaring om aan belangstellenden te vertellen hoe de quilt tot stand is gekomen

Mijn bijzondere interesse ging uit naar de werkstukken van Quilten Speciaal 11. Natuurlijk het werk van Nienke, omdat wij samen op AQGO zitten. Na het zien van de werkstukken twijfel ik nog steeds heel erg of ik mij ga aanmelden voor QS 13. Kan ik het, of kan ik het niet ????? Door de verhalen van Nienke en het blog van Liesbeth over haar ervaringen met QS 12 weet ik dat het een zeer leerzame maar intensieve cursus is en kan ik daar genoeg tijd voor vrijmaken???? Nog tijd genoeg om hierover diep na te denken.

Natuurlijk toch nog wat mooie lapjes gekocht.
Ook nog verf, fixeer en pipetten. 
Toen was het limiet weer bereikt en ben ik zeer tevreden naar huis gegaan.
Overnachten was wel heel erg aantrekkelijk. 
Toch heb ik dat niet gedaan want dan had mijn lief het zaterdagmorgen wel heel erg druk gehad met het verzorgen van de dieren en vervolgens op tijd in Alkmaar te zijn.


Het bezoek aan de ATT op zaterdag met mijn zusjes en zwagers was natuurlijk helemaal een feestelijke dag. Erg lief dat mijn oudste zus voor haar 75e verjaardag een dagje ATT als verjaardagscadeau heeft gekozen.
Naast het bezoeken van de tentoonstelling was er ook tijd voor koffie met gebak, lunch, terras bezoek, Alkmaar bewonderen en natuurlijk ter afsluiting een etentje.  

Mijn lief heeft nog allemaal technische quilt tips gekregen van de partner van Janneke de Vries, de maakster van Hot Africa.  


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten