zondag 26 november 2017

Veel gezien

Ik ben naar twee totaal verschillende exposities geweest, maar wat heb ik genoten.

Schilderen met Licht
In Galerie te Lintelo is van 19 november t/m 28 januari de tentoonstelling Schilderen met Licht te zien. Kunstenaar Annemiek Punt heeft samen met een vijftal kunstenaars en galerie te Lintelo een prachtige expositie ingericht waarbij licht de verbindende factor is.
De expositie is echt een aanrader.

De handwerk en Quiltbeurs
De expositie tijdens de handwerk en Quiltbeurs vond ik geweldig.
Super mooi om het werk te zien van alle exposanten. Extra leuk om weer even bij te kletsen met Geskea Andriessen en Suze ter Maat en zo leuk om hun nieuwste werk te zien. Reuze blij met de peptalk van Hilde van Schaardenburg en natuurlijk is het fijn om al die lieve bekenden te spreken.

Het werk en de  gesprekken met de kunstenaars Meta HeemskerkFransje Smit, waren zeer inspirerend en de presentatie van het collectief "Meer dan Vilt " was geweldig en voor mij heel leerzaam. Dat wil niet zeggen dat ik niet onder de indruk was van de andere exposanten, maar om iedereen bij naam te noemen wordt wel heel erg veel van het goede.

Diep onder de indruk was ik van het textielplein. Echt geweldig dat de verenigingen die lid zijn van Stidoc zich nu samen presenteren. Uiteraard groot applaus voor alle filmpjes die op het Textielplatform  (een Stidoc initiatief) zijn geplaatst door Nienke Smit en Pieternel Hol. Filmpjes met interviews van de kunstenaars en vertegenwoordigers van de verenigingen. 
Eigen werk
Mijn eigen textiel lag een weekje stil. Ik ben bezig geweest met een upgrade van de kamer. Het is klaar, ik ben tevreden en er is nu weer tijd voor textiel. Tussendoor moet ik door het verplaatsen van de kasten nog wat opruim werk verrichten en er is nog wat hout te zagen en te kloven. 

1 opmerking:

  1. Een super bericht over tentoonstellingen ! Van de Annemiek Punt krijg ik altijd uitnodigingen , maar dit keer is het niet mogelijk om te gaan kijken.
    Ook fraai je collage over de beurs in Nieuwegein. Net wat je zegt, ik vind het ook leuk om over tt. te schrijven, zo worden verschillende kanten belicht! Het textielplein was zeker de aandacht waard.
    En knap dat je zelf zo goed kunt klussen! Vroeger ging me dat ook beter af dan nu.....

    BeantwoordenVerwijderen