maandag 30 oktober 2017

Even een pas op de plaats makenAfscheid
Tussen dit verhaal en het vorige verhaal zit nog geen maand, maar voor mij lijkt het een eeuwigheid.
Mijn zusje kreeg begin deze maand het bericht dat ze ongeneeslijk ziek was, twee weken later is zij overleden. In de twee weken van ziek zijn was het contact met ons, haar zusjes erg belangrijk voor haar. Ze heeft hierdoor het afscheid voor ons makkelijk gemaakt, maar o wat hakt het erin.  Vele lieve mensen hebben meegeleefd, lijfelijk of virtueel. Bedankt allemaal.Happy Seal
Nu probeer ik het leven weer op te pakken en ben ik begonnen met een vervolg te geven aan mijn project; Happy Seal, voor een gezonde zee.
Ik heb het touw voor de vervuilde zee geverfd en omdat ik door alle proefjes van de vorige keer ervaringsdeskundige ben was het dit keer zo gepiept. Nu hoop ik dat de inspiratie vanzelf weer komt.
en de "wasklok" van mijn moeder doet nog steeds dienst

Zoo-tex
Tijdens de kunstroute Kijk op Kunst had ik contact met een Zoo-tex lid. Inmiddels heb ik kennisgemaakt met alle leden en ben ik als aspirantlid toegelaten. Extra leuk dat ik in deze groep een bekende ben tegen gekomen, Loes Klein Elhorst van Colerminds. De groep Zoo-tex werkt met een jaar thema, wat door iedereen op een eigenwijze wordt ingevuld. Het is de bedoeling dat de leden tijdens de vijf bijeenkomsten per jaar elkaar inspireren, motiveren en bekritiseren.
Kunstmoment Diepenheim
Ook heb ik op de laatste dag van Kunstmoment Diepenheim nog even een aantal exposities bezocht. Ik heb mij beperkt tot de dingen die ik echt wilde zien en zo leuk dat er dit jaar wederom textielkunst in het programma was opgenomen. Dit keer van Hannelieke van de Beek.

Maar natuurlijk was ik zoals ieder jaar weer onder de indruk van het werk van de kunstenaar Mauricio Escobar in  Galerie √Ālefran.

Tot zover mijn belevenissen en nu hard aan het werk.

7 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn welgemeende condoleances met het overlijden van je zus. Intriest, en dan in zo'n korte tijd .Koester de mooie herinneringen...
  Succes met je werk, en fijn, dat je nog de tt. van Hannelieke hebt kunnen bekijken.Ik zag verschillende keren een expositie van haar werk, heel bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat erg om op zo'n snelle manier afscheid te moeten nemen van je zus, heel veel sterkte gewenst. Goed van je om de draad weer op te pakken en van alles te ondernemen, ben heel benieuwd naar je Zoo-tex ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gecondoleerd en heel veel sterkte. 2 weken nog gehad om samen te zijn is kort maar hopelijk worden het goede herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jo wat heftig. Ik had gelezen dat je zus was overleden maar dit is wel heel veel om een plek te geven. Dat kost wel even tijd, nogmaals gecondoleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. gecondoleerd Jo, wat een nare en trieste tijd zullen jullie hebben (gehad). Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve Jo, wat een heftige tijd heb je achter de rug. Heel veel sterkte gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen