zondag 30 augustus 2015

Stoppen met lantefanteren

Zaterdag een bezoekje gebracht aan Paardenkracht en Autopracht op Paleis het Loo. Wij gingen natuurlijk voor de paardenkracht en de Gouden Koets. 


Dit bezoek was tevens het einde van het lantefanteren. 
Na mijn afscheid op 30 juli van een lang werkzaam leven heb ik mij een maand lang vakantie gegund.


Geen quilten, geen blog en nauwelijks Facebook. 
Wel gezworven op het water in mijn Heitelan en op mijn geliefde Wad.

Voorts de volledige vakantiebieb gelezen en verder relaxen, relaxen en nog eens relaxen.

Nu wacht de tuin en niet geheel onbelangrijk, het quiltseizoen begint.  Ik heb er zin in en hoop zo weer wat grip op mijn leven zonder werk te krijgen. 

Omdat wij in september met AQGO een workshop papierscheppen gaan doen, heb ik ter voorbereiding alvast thuis proefjes gemaakt. Zo weet ik wat mij straks staat te wachten en welke materialen ik het beste mee kan nemen om in het papier te verwerken. 


Vellen keukenrol iets nat maken en in stukken scheuren. Vervolgens in de blender fijner maken. De pulp in een bak doen en water toevoegen. Met de mixer nog even flink door roeren. 


Mijn lief heeft een schepraampje gemaakt. Een lijstje van de Action met horrengaas bekleed. Het raam zonder gaas gebruik je bij het scheppen als rand. 


En dan scheppen en dit is moeilijk. Het moet gelijkmatig en niet te dik. Dus oefenen, oefenen, oefenen. Ter variatie wat grassen, wolletjes en hortensia bloemblaadjes in het scheppen verwerkt.


Daarna de rand er afhalen en er een vaatdoekje van de Action opleggen. Even iets aandrukken en dan omkeren.

Met een spons stevig over het horrengaas wrijven. Het geschepte papier kleeft aan het doekje en kan vervolgens voorzichtig van het raam worden getrokken. 


En dan persen. Ik heb een stapeltje geschepte velletjes die nog aan het doekje kleven tussen twee houtblokken gelegd en met twee lijmklemmen het geheel aangedraaid.


Daarna de doekjes met de papieren vellen drogen.


Ondertussen de rotzooi opruimen.

Na dat alles goed gedroogd is de papieren vellen voorzichtig  van het vaatdoekje afhalen en dit is het resultaat. Niet slecht voor een eerste keer, maar nog wel te dik vind ik. Ook ben ik gevraagd om mee te doen aan een nieuw op te richten Quiltbee. Mijn lieve oude Quiltbee is dit voorjaar ter ziele gegaan. Leuk om weer mee te doen aan een QB.
Met mijn Quilt vriendin Gerrie heb ik afgesproken om maandelijks een ArtQuilt speeldag te houden. Ik ga dus spelen met Gerrie en Gerrie gaat spelen met Jo. Op blogs zie je regelmatig speelactiviteiten en dat werkt bijzonder aanstekelijk. 

Kijk ook even op mijn blog Landleven en Jo voor meer foto's van Paardenkracht   en Autopracht, de Gouden Koets en de vakantie. 


7 opmerkingen:

 1. Heb je al geprobeerd hoe het voelt om je armen uit de mouwen te steken? Het gaat je zeker lukken, net als met papierscheppen. Leuk dat je met Gerrie gaat spelen, leer je altijd meer van als je samen bent. Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een goede voornemens, leuk om iets met elkaar te doen. Papier scheppen is leuk, maar inderdaad niet makkelijk en een hoop geknoei. Fijn om buiten te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vakantiebestemming en goed uitgerust! Gezellig is dat papierscheppen! Om het papier dunner te krijgen moet je meer water bij de pulp doen . En ook goed werkt voor wat brouwer papier.. De papiersnipperaartje met A4 papier met afgewerkte post en zo , wat je anders bij het oud papier gooit .
  Gaat prima! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zag dat je bak met pulp nogal ondiep is.. Een dieper kratje werkt fijner , meer ruimte om te scheppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo te lezen ga je zeker niet in een zwart gat vallen. Dat was mij voorspeld toen ik mijn winkel gekocht. Is nooit gebeurd en ik ben drukker dan ooit. Dat gaat jou ook vast gebeuren. Je hebt in elk geval lekker vakantie gevierd. Mooie plaatjes! Ik gebruik vaak gebruikte enveloppen voor papierscheppen. De lijm geeft het volgens mij een beetje meer hechting. Succes. Ik ben benieuwd naar je blogjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik geloof niet dat jij je gaat vervelen ;-). Geniet er maar lekker van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt even de tijd nemen om te genieten, het is je van harte gegund en dit ziet er alweer top uit!

  BeantwoordenVerwijderen