maandag 16 februari 2015

Blij, blij, blij

Wauw, ik ben reuze blij met het bericht van het Leidstextiel festival dat mijn quilt Noarderleech geselecteerd is voor de expositie. Ik behoor niet bij de tien genomineerden voor een prijs, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het is juist zeer bijzonder dat ik als beginnende artquilter door de 1e en 2e  selectie ronde gekomen ben. 

Natuurlijk kan ik de quilt nog niet laten zien, daarom beperkt ik mij tot een detail foto. 
In mei zal ik deze quilt volledig op het blog tonen.

Noard-Fryslan Butendyks is de inspiratie voor de quilt.  Tussen Zwarte Haan en de pier van Holwerd ligt één van Europa's grootste kwelders. Het ruim 4180 hectare grote gebied met zomerpolders, dobben, zilte graslanden, slikvelden en kwelderwerken is een eldorado voor floare en fauna. Deze kwelder heet het Noardeleech en wordt beheert door It Fryske Gea.


Nog meer leuk nieuws. Ik ben gevraagd om 1x per 5 weken een verhaal te schrijven voor het blog van het Quiltersgilde. Het zal voornamelijk gaan over QuiltenSpeciaal 13 met af en toe een zij sprongetje naar ander leuke quilt belevenissen. 

De komende week ga ik  bezig met mijn quiltje voor de mini tentoonstelling. Ik heb een foto van windmolens afgedrukt op een sheet en dit met zelf geverfde stof, vilt gekleurd met transfer verf en huishoudfolie tot een quilt verwerkt. Binnenkort een foto met werkbeschrijving op dit blog.
Mijn quiltje heeft de naam "Denkend aan Holland" ...... zie ik rijen ondenkbaar ijle windturbines als hoge molens aan den einder staan. Deze vrije vertaling van het gedicht Denkend aan Holland vond ik op internet.

Vrijdag hadden wij weer een heerlijk dagje AQGO, dit keer verzorgd door Annemiek. 
De werk titel was "Groeien doe je buiten je comfort zone"
Onze ondergrond stof moesten wij doorgeven aan een collega drie plaatsen verderop en wij kregen 30 minuten tijd om met een eigen lapje een compositie te maken,. Vervolgens ging deze  lap weer verderop en kregen wij weer 30 minuten om iets aan de compositie toe te voegen en dit herhaalde zich nog een keer. Uiteindelijk kwam de onderlap weer terug bij de rechtmatige eigenaar.
Om deze lap wat meer effect te geven voegde ik een groot blauw vlak toe.
Collega 3 plaatsen verderop, voegde 3 verticale strepen toe en uiteindelijk werd de lap opgevrolijkt met oranje rondjes. 


Aan deze lap met driehoeken voegde ik strepen in verschillend formaat toe om de driehoeken te verbinden. 


Deze lap kreeg ik als laatste, met roze strepen en cirkels van organza probeerde ik wat meer eenheid in het geheel te brengen.  En hier is mijn lapje weer terug bij  mij. Ik ga nog een heel goed nadenken hoe nu verder. Het is oprecht uit mijn comfort zone en aan mij de taak om er iets leuks van te maken.Hieronder de resultaten van een dagje lekker bezig zijn.6 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! een bijzonder detail zie ik, dus ben ik benieuwd naar de rest?
  5 jaar geleden was ik ook geselecteerd , Heel fijn toch om daar te mogen hangen! En ik kijk voortaan uit naar berichtje op de blog van het Gilde.
  En wat een leuke leerzame dag van jullie groep!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend leuk voor je Jo! Mooi om te zien wat je allemaal maakt maar vooral leuk om te lezen dat je er zo van geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hekemaal top. Alles. Kijk er naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd. Ik ga proberen om op tijd naar Nederland te komen zodat ik hem in het echt kan bewonderen. Wat een leuke opdracht van de AQGO. Ik zag ook bij Aart al zulke bijzondere resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk Jo, dat je quilt is geselecteerd! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen