maandag 5 mei 2014

Veldhoven


Vrijdag met Gerrie naar Veldhoven geweest. Jammer dat de collega leden van onze QB Stofwisseling om allerlei redenen er niet bij waren, maar wij hebben een top dag gehad. 


De expositie was prachtig, wij kwamen ogen te kort. Wat waren de Cow quilts leuk. Eentje sprak mij het meest aan. Op de foto is het minder goed te zien, maar het zat vol leuke details en het stof gebruik was heel erg mooi.


Maar aangekomen natuurlijk allereerst koffie met gebak en hierna naar de stand van het Quiltersgilde. Ik heb mijn quilt Zomer Explosie voor de expositie in Appeltern ingeleverd en kennis gemaakt met Rose-Anne. Wat is dat leuk als je regelmatig via het blog van het Quiltersgilde berichtjes stuurt en elkaar nu in levende lijve ontmoet. Het was druk op de stand en daardoor weinig tijd om te praten, maar er komt vast wel een keer een gelegenheid voor een langer gesprekje. 

Hierna hebben wij het 1e gedeelte van de expositie bezocht, toen een rondje winkels en vervolgens lunchen. Tijdens de lunch kwamen Gerrie en ik tot de conclusie dat de bestuursleden van het Quiltersgilde harde werkers zijn en het super goed doen. Natuurlijk is er ondersteuning van vrijwilligers, maar zij moeten de voorwaarden scheppen.  Na de lunch hebben wij het 2e gedeelte van de expositie  bekeken  en als laatste inkopen gedaan. Niet zo veel dit keer, vilt en trapsuutjies textielverf. Er was een enorme stand met WonderFil Specialty Treads. Heeft iemand ervaring met dit garen? Het ziet er mooi uit, maar ik wil graag weten of het zich goed laat verwerken.
Het meest onder de indruk was ik van het werk van Willy Doreleijers. Wij hebben  met haar gepraat en zonder enige kunstopleiding heeft zij dit niveau bereikt. Wij begrepen van haar dat het wel een proces is met valken en opstaan, maar het resultaat mag er zijn!!!!

Details uit deze prachtige quilt had zij weer in kleinere quilts uitgewerkt. 
en nog veel meer details van haar werk.Bijzonder om nu ook eens in werkelijkheid de quilts van Reiko Kato te zien. Ik heb een boek van haar waarin de tentoongestelde quilts staan afgebeeld. Tjonge wat een noeste arbeid, maar niet meer mijn ding en dus heb ik er geen foto's van gemaakt.

Maar er was nog veel meer te bewonderen. 


Gerrie fotografeerde deze kleurige quilt

En nog veel meer


Onderstaande quilt was ook mooi en in de detail foto is goed het bijzondere quilt werk te zien. In deze quilt wordt gewerkt met het  doorknippen van  lagen, een prachtig effect geeft het. Nog meer  prachtige quilts


Jammer dat de rode kast van de brandhaspel de compositie verstoorde , maar deze transparante quilt vind ik mooi en ik heb er veel detail foto's van gemaakt. Ik kan nog veel meer foto's laten zien, maar dan wordt dit wel een heel erg lang verhaal. Ik hou dus nu maar op en ga nog heel lang nagenieten van alle moois wat ik heb gezien. 

Kijk ook even op de pagina landleven en Jo voor een verslag van het Lenteweekend. 


3 opmerkingen:

 1. Wat kan dat ineens storen, die brandkasten! Jij bent ook al anders naar quilts gaan kijken.
  http://quiltaart.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan me heel goed voorstellen dat jullie een geweldige dag hebben gehad. Volgend jaar ga ik ook weer! Groetjes ook aan Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg leuk dat ik zo even mee kon kijken!

  BeantwoordenVerwijderen