wie is joIk ben geboren en heb een bijzonder fijne en veilige jeugd doorgebracht aan de Slachte, een voormalige waterkering, 42 km lang dwars door Friesland en ruim duizend jaar oud. Daar waar de Slachte begint of eindigt, het is maar hoe je het bekijkt, begint de "Zeedijk". De dijk die het Friese land beschermt tegen de Waddenzee. Vaak (en ook nu nog als ik even in het Heitelân ben) gingen wij de dijk op. Als beloning een prachtig uitzicht over het land. In de zomer de groene akkers en in de winter de grijze klei. Aan de andere kant van de dijk het Wad. Aan de overkant bij helder weer de eilanden en in het donker de lichten van de vuurtorens. 

Daar waar de Achterhoek aan het Twentseland grenst is nu in het buurtschap Lochuizen mijn gelukkige thuis. Hier woon ik met mijn lief en onze dieren. Ik ben quiltfanaat, hobbyboerin, tuin en dierenliefhebber. Ik ga graag met onze pony’s op stap en breng de vakanties door  op het Friese water en natuurlijk is het Wad de ultieme uitdaging en bekroning op een fijne zeilvakantie.

In 2004 ben ik quilt lessen gaan volgen. Het eerste winterseizoen leerde ik bij Marianne van den Ent "de kneepjes van het vak". 
In  2008 stond Friesland in het teken van het quilten. In het Friesmuseum was een overzichtstentoonstelling van de geschiedenis van de quilt. Gelijktijdig organiseerde het Quiltkabinet een tweedaags arrangement met  een lezing en een workshop van Kaffe Fasset. Met twee quiltvriendinnen hebben wij ons in dit feestje gestort en toen..............werd ik zoekende.

Door Ina Klugt maakte ik kennis met een andere  manier van quilten. Ik heb een aantal workshops bij haar gevolgd en tijdens een studie naar hedendaags en eigentijds leerde ik drie leden van Art Quilt Groep Oost (AQGO) kennen. In september 2012 ben ik lid geworden van  AQGO. Hier werd ik wegwijs gemaakt in de veel omvattende wereld van het Art Quilten en alles wat er mee te maken heeft. Het winterseizoen 2013/2014 volgde ik lessen bij Marjon Hoftijzer in het maken van voorstudies en het werken met nieuwe materialen en technieken.

Van 2014 t/m 2016 heb ik een specialisatie traject voor topamateurs die experimenteel werken in de lijn van art quilts gevolgd. Deze tweejarige opleiding werd voor de dertiende keer georganiseerd door het Quiltersgilde.

Inmiddels maak ik fulltime textielkunst en ben ik lid van:
- kunstkring BArt (Berkelland Art)
- teQStiel (oud cursisten van QS13, de groep wordt gecoacht door de 
  kunstenares Marjoke Staal) 
- Diversity Art (een collectief waarin 10 kunstenaars zijn verenigd met ieder een
  eigen uitdrukkingsvorm, materiaal gebruik en diversiteit in presentatie vorm).