vrijdag 28 juni 2013

Verffeestje

Vrijdag 12 juli is er bij mij thuis een verffeestje.
Onze quiltgroep gaat samen met leden van QZN een dagje verven.
De bestelling was nog een heel gepuzzel, 60 meter stof (met een paar extra meters voor mijzelf), verfpakketjes voor de starters onder ons met potjes vol voor mijzelf, pipetten en mijn lief heeft maatschepjes bij Ikea gehaald.

De stof is binnen het wachten is nu nog op het feestpakket, de verf. Door de staking bij de pakketbezorging duurt het wat langer dan normaal en ik verheug mij zo op het uitpakken.
Morgen misschien en dan kan ik het hele weekend er van genieten.
Vanmiddag was onze quiltmiddag en heb ik de stof uitgedeeld aan de aanwezigen. Ook kreeg ik een opmerking dat ik weinig op mijn blog schrijf, vandaar nu snel een verslag van de laatste twee weken.

Ik heb alvast ter voorbereiding een mail gemaakt voor de deelnemers aan het verffeestje. Een lijstje wat er zelf mee genomen moet worden en een lijstje wie wat voor de inwendige mens meeneemt. Verven is leuk, maar het moet ook heel erg gezellig worden. Wat zou het leuk zijn als het weer  mooi is en wij buiten kunnen verven. Ik ga er voor duimen!


De zomer vliegt voorbij. Het afgelopen weekend weer allemaal activiteiten.

Het begon donderdagavond met een tuinbezoek georganiseerd door G&B. De tuin in Vreden ging door de extreme regenval niet door, maar tijdens de 2e tuin in Rekken was het weer stralend weer. Onze lieve quiltvriendin Christien is naast het quilten ook een tuinexpert en een super gastvrouw.



Bijgaande foto's zijn hiervan een goede weergave en van Jan en Terry kregen wij nog een leuke foto toegestuurd, heel erg blij mee.







Vrijdag de buitenboel schoongemaakt. Alle houtwerk en ramen zijn super schoon. Het was ook nodig hoor, ik had na de winter nog niet gepoetst, maar natuurlijk wel lekker veel in de tuin gewerkt. Dat is natuurlijk veel leuker.




Zaterdag gingen mijn lief en ik als vertegenwoordiging van G&B naar de receptie van 10 jaar kruidenhof in Eibergen. Van de voormalige tennisbanen is een paradijsje gemaakt.
De taart bij de jarige buurvrouw smaakte uitstekend en de BQ van de menclub was lekker en gezellig.
Rebecca scoorde zaterdag in de M klasse nog even enorm met pony Amber in enkelspan.


Zondag wederom naar Friesland, een doopfeest in de familie. 
Oldeboarn heeft werkelijk een schattige kerk met een hemelsblauw plafond waarop gouden sterretjes zijn geschilderd. Het orgel is eigenlijk veel te groot voor het kerkje en versiert met marmeren engelen. (Hanna is de eerste hoor, Pien en Jasper zijn een nichtje en neefje die het dopen heel erg interessant en leuk vinden) Daarna was er bij nog een gezellig familie samenzijn.


Van Marloes en Rebecca kregen wij een foto van de Yzze en Meike. Buiten samen aan het spelen, leuk hè.

dinsdag 18 juni 2013

De hoes is klaar.

Vorige week heb ik de hoes gemaakt voor mijn quilt. Met de handleiding van het quiltersgilde is het een erg nette hoes geworden.
Fijn dat de beschrijving aan de hand van foto's zo duidelijk is, het kan gewoon niet fout gaan.

Vraag hoe kom ik aan een stoppertje en een touwtje wat past. Mijn lief had hier weer een oplossing voor, wie wat bewaart heeft wat.
Van de oude paardendekens die weg gaan knipt hij de touwtjes (wel schoon hoor). Je weet maar nooit waar je het weer eens voor kan gebruiken.
Waar het stoppertje vandaan komt? In ieder geval lag het op een randje van de sleutelkast en heb ik deze wel twee jaar lang opgepakt bij het afstoffen en weer neergelegd. Nooit geweten dat het een stoppertje was. 

Nu alleen nog een randje van de quilt wat rechter maken en dan ben ik klaar voor de algemene tentoonstelling.




Verder was het weer een weekend vol met festiviteiten.
Vrijdagmiddag de bijeenkomst van mijn quilt groep "de stofwisseling".
Een artikel van onze groep staat in het quiltnieuws van december 2012, onder de rubriek quiltgroepen op bladzijde 13. Wij zijn 6 enthousiaste quilters. Het is gezellig en van onze uitjes maken wij een feestje.

Op deze foto zijn wij 2 dagen naar het quiltfestival in Groningen.   










Zaterdag een BQ bij onze schoonzus en zondag een feestje ter ere van de 75e verjaardag van mijn oudste zus. Zo reisden wij van Leusden bij Amersfoort naar Friesland. Leuk al die familie activiteiten.







De heggen knippen waarmee ik deze week wilde beginnen verschuif ik maar naar volgende week. Dit zijn avonden voor het lezen van een mooi boek op het terras.

maandag 10 juni 2013

Art Quilt Groep Oost en Ans Kastein

Vrijdag de laatste AQGO bijeenkomst van dit seizoen gehad.
Het was weer een waardevolle dag en natuurlijk hebben wij stilgestaan bij het overlijden van Ans Kastein.
Het is erg verdrietig dat weer een creatieve quiltster ons is ontvallen. De dappere Ans heeft de strijd verloren. Met dankbaarheid kijk ik terug op haar rondleiding langs de werkstukken van de overzichtstentoonstelling in Didam.
Het verhaal van Ans maakte het compleet en wat was ik onder de indruk. Volgens mij hebben wij (AQGO) en Ans ervan genoten. 
Een prachtige herinnering aan Ans.

Foto rechts:
Een van de laatste quilts van Ans, kleine lapjes met veel handwerk en met kleurige repen aan elkaar gezet. Makkelijk op de bank te maken vertelde Ans.

Vrijdag morgen hebben wij hebben bloemen gemaakt en het is de bedoeling dat dit tijdens het zomerreces verwerkt wordt tot een art quiltje.
Een leuke uitdaging wat is te overzien. Er blijft deze zomer genoeg tijd over voor verven (lapjes en huis buitenom), de tuin en niet te vergeten ook tijd voor vakantie en luieren in de zon.
In volgende blogs laat ik de voortgang zien, maar eerst moet ik nog een hoes maken voor de tentoonstelling in Alkmaar.

Ook hebben wij gebrainstormd over hoe wij het  Art Quilt seizoen 2013 / 2014 gaan invullen. In ieder geval iedere maand een techniek en daarnaast werken aan een thema. Ons eerste thema is "reizen" en tijdens de start bijeenkomst in oktober is het de bedoeling dat iedereen dit heeft uitgewerkt in een ontwerp. Een aansprekend onderwerp en een uitdaging, met de nadruk op "ieder op z'n eigen wijze".



Van Annemiek kregen wij een prachtig cadeau, door haar man gemaakt. Bijzonder aardig. Het is een standaard om de draad te geleiden. Ik heb de standaard gelijk in gebruik genomen en het werkt perfect. Ook bij het wat lastiger metaal draad moet het heel erg goed werken. Ik ga het op het bloemen quiltje uitproberen. 






Martha was zo lief om na het letter sjabloon ook nog een cijfer sjabloon voor mij mee te nemen. Zo raakt mijn verzameling steeds completer. 


Ik was zo wie zo erg relaxed omdat donderdag het hooi binnen is gehaald.
250 baal en met wat er nog over is van het vorig seizoen hebben wij nu al voldoende winter voorraad.  Dit is gelijk wel een klein probleempje, wat doen wij met het volgende maaisel?
Voorlopig moet het gras eerst weer voldoende groeien en hebben wij nog even tijd om hiervoor een oplossing te bedenken.








dinsdag 4 juni 2013

Okkie de lapjeskat en nog veel meer

Het is even heel erg stil op mijn blog geweest maar daar ben ik weer.Als je na een weekje afwezigheid de favoriete blogs leest is het  heel erg leuk dat mijn blog "zomerexplosie" het blog van de week is bij het Quiltersgilde, een echte verrassing.



Vandaag op mijn blog Okkie de lapjeskat.


Okkie is op een fabrieksterrein onder een paar pallets gevonden als herfstkatje van ongeveer 4 weken oud. Wij hebben haar kunnen redden en als dank is zij lief voor ons maar voor anderen blijft zij een kleine wilde kat. Na een half jaar was het tijd om Okkie te castreren. Nadat Okkie in slaap was gebracht werd het oeps, een sterilisatie!


Okkie waar zit je?


Tijdens een bijeenkomst van AQGO, gegeven door Nienke heb ik Okkie als lapjeskat uitgewerkt volgens de methode van Susan Carlson. Een leuke maar bewerkelijke techniek. Allemaal kleine lapjes worden op een dunne stof geplakt en vervolgens vast genaaid. Het is een beetje schilderen met lapjes en de methode is zeker ook toepasbaar in een Art Quilt.





Het was voor ons een weekend vol activiteiten. Donderdag werd mijn schoonmoeder 93 jaar. Vrijdag werd mijn schoonzus 65 jaar en zaterdag vierden mijn zus en zwager hun 40 jarig huwelijk.







Tussendoor werd het gras gemaaid, het is prachtig weer om te hooien. 


Zondag was mijn lief jarig. Een dag met doorlopend visite en natuurlijk ging er ook weer een koningin vandoor.
Onder veel belangstelling werd het nieuwe volk geschept.

 












En er was veel tijd
voor gezelligheid.